Yatırımcının o sektöre büyük ilgisi var! En çok kazandıran sektör..

Borsa İstanbul'da yatırımcıların radarında artık enerji sektörü var. En çok kazandıran sektör olarak karşımıza çıkan elektrik sektörü yüzde 3,91 seviyesinde yükseliş kaydetti. Küresel piyasalarda artan enerji maliyetleri ise bu sektörü canlı tutmaya yarıyor.

Borsa İstanbul'da bazı sektörler yükselirken bazıları da düşüş gösteriyor. Yükselen sektörlerin arasında 23 sektör gözümüze çarparken, 5 sektör düşüş kaydetti. En çok yükselen sektör BIST ELEKTRİK olarak karşımıza çıkıyor. En çok kaybettiren ise BIST MADENCİLİK oldu.

Borsa İstanbul'da en çok kazandıran sektör

Yatırımcısını mutlu eden ve en çok yükselen  BIST ELEKTRİK sektörü, gün içerisinde en düşük 247 ve en yüksek 255'i gördü. Sektörde yaşanan günlük yükseliş ise yüzde 3,91 olarak gerçekleşti.

Yatırımcısını mutlu eden diğer sektörler

Günlük bazda değerlendirildiği zaman en fazla kazandıran ikinci sektör ise BIST ARACI KURUMLAR ENDEKSİ olarak kaydedildi. Bunun yanında sektörde gün içerisinde en düşük 14.272 seviyesi karşımıza çıkarken, en yüksek 15.124 seviyesi oldu. Günlük bazda artış ise yüzde 3,49 olarak kaydedildi.

Yatırımcısının yüzünü güldüren bir diğer sektör ise BIST ORMAN, KAĞIT, BASIM olarak kaydedildi. Sektörde yaşanan en düşük seviye 14.272 olurken, en yüksek seviye 15.124 olarak gerçekleşti. Günlük bazda artış ise yüzde 3,41 olarak kaydedildi.

Kazandıran sektörler listesi

* BIST ELEKTRİK

* BIST ARACI KURUMLAR ENDEKSİ

* BIST ORMAN, KAĞIT, BASIM

* BIST KİMYA, PETROL, PLASTİK

* BIST METAL ANA

* BIST SINAİ

*  BIST ULAŞTIRMA

* BIST GIDA, İÇECEK

* BIST HOLD. VE YAT.

* BIST METAL EŞYA, MAKİNA

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek