BIST-100 endeksi

Borsa İstanbul üzerinde işlem gören ve hem piyasa hem de işlem hacmi konusunda en yüksek 100 hisse senedinin performansına ölçmeye yarayan göstergeye BİST-100 denmektedir.

Böylece belli hisse senetleri baz alınmak suretiyle buna bağlı olarak Borsa İstanbul üzerinden işlem yapılabilmektedir.

Aynı zamanda Türk İstanbul borsasında bir göstergesi olarak kabul edildiğini dile getirmek mümkün. Bu gösterge üzerinden yapılan işlem ile beraber ortaya çıkan sonuç üzerinden, gün içerisinde borsa İstanbul eşliğinde işlem yapılmaktadır.

Borsa İstanbul Tarihindeki Rekoru Kırdı: Günün İlk Yarısında Zirve
2 Hisseye Kısıtlama Kararı Borsa İstanbul Hafta Açılışını Yükselişle Yaptı!
13 Hisse Cezasını Tamamladı: Bu Hisselerde Yükseliş Beklenebilir! Borsa İstanbul'dan 6 Hissede ve 2 Yatırımcıda Tedbir Kararı TSPOR Hissesi Neden Yükseliyor! TSPOR Alınır Mı? GWIND hisse yorum ve GWIND hisse geleceği 2024 MLP Sağlık ve Şişecam şirketleri geri alım işlemi gerçekleştirdi Borsa İstanbul'da pay alımı yapan 8 şirket Bu havayolu şirketi 1.47 milyar euro kâr açıkladı! Borsa İstanbul'da Kasım Ayı Temettü Takvimi Belli Oldu! Bu Hisseye Sahip Olanlar Yüzde 666 Bedelsiz Hakkına Sahip Olabilir! Aselsan (ASELS) Hisse 2024 Hedef Fiyatları Açıklandı Borsa İstanbul Hafif Alıcılı Başladı! 31 Ekim 2023 Borsa İstanbul'da 2 Şirket Geri Alım Yaptı! Şişecam (SISE) Hisse Senedi Hedef Fiyatları: 6 Kurumdan Yeni Tahminler Borsa İstanbul'un En Gözde Hisseleri! (30 Ekim 2023) Yabancı Yatırımcının En Çok Aldığı Hisseler Belli Oldu! Borsa İstanbul'da Hafif Alıcılar Devam Ediyor! Borsa İstanbul'da 5 Şirket Geri Alım Yaptı! Borsa İstanbul, İki Hissede Tedbir Kararı Aldı TOASO Hisse Aracı Kurum Hedef Fiyatı 2024 Temettü Yatırımcıların Müjde: Yarın 3 Hisse Temettü Dağıtacak! Borsa Güne Alıcılı Başladı: Piyasa Durumu Güncellemesi TTRAK Hissesi, Bilanço Etkisiyle Yükselişe Geçti! YKBNK Hisse Güncel Yorumu ve Hedef Fiyat Analizi Borsa, Güne Olumlu Başladı: İşte Detaylar! SPK'ya Halka Arz Başvurusu Yapan İki Şirket Daha Borsa İstanbul'da 4 Şirketin Pay Oranında Değişikliğe Gidilecek! Yapı Kredi Bankası Bilanço Raporunu Duyurdu