Türkiye neden IMF'den borç almıyor?

Döviz kurunda yaşanan yükselişin ardından İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye'nin neden IMF'den borç almadığını sorgulamaya başladı.

Türkiye'deki dolar kurumdaki spekülatif artış, dünya kamuoyunun gündemine oturdu. Özellikle Türkiye piyasasını yakından takip eden İngiliz ekonomistler döviz kurlarındaki hareketliliğe odaklandılar. Bu isimlerden biri de Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay'in yöneticisi Timothy Ash.

Ash, Türk Lirası'nın değerinin kritik bir noktada olduğunu iddia ederek TCMB'nin dolar satarak duruma neden müdahale etmediğini ve Türkiye'nin niçin IMF'den borç almadığını sorguladı.

IMF'den neden borç almıyor?

Twitter hesabı üzerinden Türkiye ekonomisine yönelik paylaşım yapan İngiliz ekonomist, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Anlamadığım şey şu: Neden yine döviz satarak müdahale etmiyorlar? Bu yöntemin problemi nihai olarak çözemeyip TCMB'yi yalnızca negatif faiz oranı bölgesine daha derin şekilde ittiğini bilsem de, eğer faiz artırmak istemiyorlarsa, Türk Lirası'na istikrar kazandırmak için en azından bir miktar dövizi kullanabilirler. Türk Lirası için herhangi bir çapa kalmamış gibi görünüyor. Eğer Merkez Bankasının faiz oranlarını artırma yetkisi yoksa ve döviz rezervlerinin yeterliliği sınırlıysa, IMF yoksa, o zaman geriye ne alıyor?''

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi