Son Dakika: Türkiye'nin koronavirüs tablosu açıklandı! 2 Şubat 2022

2 Şubat 2022 koronavirüs vakalarında Türkiye tablosu açıklandı. Sağlık Bakanlığı, günlük koronavirüs tablosu açıkladı. Koronavirüs vaka, hasta ve hayatı son bulan vatandaşların sayısı belli oldu. Türkiye'de son 24 saat içerisinde 457 bin 885 test yapıldı, 110 bin 682 test sonucu pozitif çıktı.

Türkiye'nin koronavirüs tablosu 2 Şubat 2022

Sağlık Bakanlığı, 2 Şubat  2022 koronavirüs verilerini açıkladı. Türkiye'de ne kadar koronavirüs hastası var? Kaç kişi öldü? Kaç kişi iyileşti? Tüm soruların cevabını tek tabloda veren Sağlık Bakanlığı, açıkladığı tabloda ise  veriler şöyle:

* Sağlık Bakanlığı, tüm Türkiye'de son 24 saatte 457 bin 885 yeni korona testi yaptı. 

* Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde yaptığı testlerden 110 bin 682 tanesinin pozitif şeklinde çıktığını açıkladı.

* Türkiye'de son 24 saat içerisinde 217 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle hayata veda etti.

* Türkiye'de son 24 saat içerisinde koronavirüse daha önceden yakalanıp iyileşen hasta sayısı 86 bin 671 oldu.

Bakan Koca'dan açıklama!

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar ile koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere yeni Molnupiravir ilacı ve aşılma ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 maddelik bir açıklamada bulundu. 

1- Koronavirüs tedavisinde kullanılan molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın gelecek haftadan itibaren kullanılacak.

2- Hastane doluluk oranları yüzde 57.8 yoğun bakımda yatak doluluk oranı yüzde 68.7 ve solunum cihazlarındaki doluluk oranı yüzde 31. Bu maddenin ardından Koca, hastane kapasitelerinde henüz bir zorlanma emaresi görülmediğini de sözlerine ekledi.

3- Artan vakaların geneli Omicron varyantı olduğu tespit edilmiş. Omicron varyantının en çok yayıldığı bölge ise İstanbul ili olmuştur. İstanbul'da günlük vaka sayısı 20 binin altına inmiş durumda. Bu da demek oluyor ki tüm Türkiye'deki korona virüs vakalarının yüzde 20'si İstanbul'da.

4- Yerli aşı Turkovac'ın yeni serileri hastanelere sevki başlamış ve uygulamaya koyulmaya devam edecektir.

5- Gerçekleştirilen analizlerin sonucunda vakaların en çok zarar verdiği ve ölüm riskini artırdığı yaş grubu 65 yaş üstü olduğu biliniyor. Gelinen noktada en çok korunmaya ihtiyaç duyulan yaş 65 yaş üstü grubudur.

Korona virüsle ilgili açıkladığı 5 maddenin ardından aşılamanın önemini vurgulayan Fahrettin Koca, hatırlatma dozunu olmaları için yurttaşlara çağrıda bulunmaya devam etti.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek