Son Dakika: Merkez Bankasından olağan üstü toplantı kararı!

Merkez Bankası normal şartlarda her yılın Mart sonunda olağan toplantısını gerçekleştirmek üzerine toplanıyordu. Bu yıl ise olağan üstü toplanma kararı alarak bu tarihi öne çekti. Gerekçe ise elde edilen kârların avans olarak dağıtılması.

Alınan son dakika kararına göre Merkez Bankası her yılın Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan olağan toplantısını olağanüstü başlığı altında değiştirdi ve bu yıl 3 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirme kararı aldı. Merkez Bankasının bu toplantı kararı ''olağanüstü'' başlığı altında toplanıyor.  

Merkez Bankası'nın olağan üstü toplanma kararının arkasında, 2021 yılında elde edilmiş kâr olan miktarlarının avans olarak dağıtılması konusu var. Ana başlıkta yer alan bilgilere göre Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 2021 yılında elde edilen kâr miktarlarının avans biçiminde dağıtılması üzerine gerçekleştirilecek. 

MB'nin olağanüstü gündeminde, 2021 yılında elde edilmiş kâr için ayılan paranın dışında bırakılmış birikim ihtiyat akçesi paralarının kâr kısmına katılması ve kullanılması da yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası düzenli aralıklarla yayınladığı analitik bilanço verisini yakın geçmişte yayınlamış ve 30 Aralık 2021 tarihinde 70 milyar TL zarar açıkladıktan sonra bu rekor zararın nasıl gerçekleştirildi sosyal medyada infial etkisi yaratmıştı. Bu verinin açıklanmasından sadece bir gün sonra 31 Aralık'ta güncel analitik bilanço verileri yayınlanmış ve rekor zarar olan bilanço bir gün içerisinde eksi 70 milyar liradan bir anda 60 milyar lira kâr göstermiştir. Bu durumda sosyal medya ve halk tarafından yeniden infial etkisi yaratsa bile ne Merkez Bankasından ne de başka bir kurumdan bir açıklama henüz gelmemiştir.

Söz konusu zarardan kâra geçiş süreci ise merak konusu uyandırıyor. Bu kâr Merkez Bankası tarafından bir gecede mi elde edildi? Eğer elde edildiyse ve böyle bir imkan var ise neden bütün bir sene beklenildi? Gibi birçok  soru kamuoyu tarafından sorulmaya devam ediyor.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek