Petkim, Star Rafineri'yi alacağını açıkladı; hisseler yükseldi

Star Rafineri’nin yüzde 18’inin alınacağı açıklayan Petkim hisseleri bugüne yükselişle başladı.

Dün Petkim tarafından yapılan açıklamada Star Rafineri'nin yüzde 18'inin alınmasının planlandığı bildirilmişti. 2022 yılında tamamlanması hedeflenen satın alma Socar'dan yapılacak. Star Rafineri'nin şu anki durumunda yılda 10 milyon ton olan kapasitesinin 11,5 milyon tona çıkarılacağı düşünülüyor. Bu gelişme hissenin performansını pek fazla etkilemeyecek gibi görüyor.

Petkim hisseleri açılışın ardından yüzde 1'den fazla değer kazandı

PETKM dün günü 8,01 TL'den tamamladıktan sonra bugüne 8,02 TL ile başladı. İşlemlerin başlamasıyla beraber yukarı yönlü hareket etti ve 8,18 TL'ye yükseldi. Bu düzey sabah seansı için en yüksek düzey olurken saat hisse şu sıralarda 8,09'dan işlem görüyor.

Hisseler geçtiğimiz hafta Çarşamba günü 8,34 TL'ye yükselerek tüm zamanların en yüksek düzeyine gelmişti. Petkim hisseleri rekor fiyatı gördükten sonra yatırımcısına yıllık yüzde 93, aylık ise yüzde 26 kazanç sağladı.

Haftalık olarak yüzde 6'nın üzerinde kazanım sağlayan Petkim, kasım ayını 7,84 TL'den tamamladı.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek