Nicola, Tesla Davasından Vazgeçti!

Elektrik akımı üzerine Dünyanın en büyük çalışmalarına imza atan Nicola Tesla, ABD'nin iki büyük otomobil şirketine ismini vermiş durumda. Bu iki şirket isim aldığı yer bakımından ortak çıkış noktasına sahip olsalar bile iki şirket birbiriyle adeta bir hukuk savaşı halindeler.

Dünyanın elektronik alanda en büyük çalışmalarına imza atan ve şimdilerde iki büyük elektrikli araç şirketine ismini veren Nicola Tesla, iki büyük şirketin biriyle hukuksal alanında savaşına engel olamamış gibi duruyor...

San Francisco Federal Mahkemesinde görülen bir dosyadan edinilen bilgiye göre her iki elektrikli araç üreticisi arasında bir dava görülüyordu. Nicola, Tesla'ya dava açmış durumdaydı. Nicola'nın Tesla'ya açtığı dava geçtiğimiz günlerde düştü. Davanın sebebi ise Tesla tırlarından birinin Nicola kopyası olduğu iddiasıydı. 

Tesla, elektrikli tır tasarımlarını birinin çalması suçlamalarıyla dava süreci ile adeta boğuşuyordu. Fakat neden ve nasıl olduğu anlaşılmayan bir sebepten davanın düştüğü haberleri piyasada yankı uyandırmış durumda.

Nicola Patent Davasından Vazgeçti!

2018 yılında açılmış olan davanın değeri tam olarak 2 milyar dolarlıktı. Nicola'nın dava açma nedeni birkaç patentli tasarımın kopyalanması, ön cam, gövde ve yan kapı tasarımlarının çalınmasıydı.

Tesla 2017 yılında lansmanını yaptığı ve Semi ismini verdiği elektrikli tırının 2019'da tamamlanacağını ve üretime başlanacağını bildirmişti. Takvim yaprakları 2020 yılını gösterdiğinde ise Semi ile ilgili açıklama yapan Tesla, Semi isimli elektrikli tırın 2022 yılında piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Tasarımlarının çalındığını iddia eden Nicola ise hidrojen ile çalışan Nikola One isimli tırını 2016 yılında piyasaya tanıtmıştı.

Ayrıca 2014 yılında faaliyetine başlayan Nikola Motors, SEC ile bir anlaşmaya vardı. Geçmişte hissedarlarını dolandırdığı iddia edilen şirket 125 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etmişti.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı