Metaverse Hangi Alanlarda Kullanılır?

Son zamanlarda milyonlarca kişi tarafından üzerinde durulan konulardan biri olan ve geleceğin teknolojileri, pazarlama teknikleri geliştirilen metaverse hangi cihazlarda kullanılır? Bilgisayarlar, android cihazlar, 3D cihazlar sayesinde insan bilişi yapay fiziksel ortama dahil edilmeye çalışılmakta.

Son zamanlarda milyonlarca kişi tarafından üzerinde durulan konulardan biri olan ve geleceğin teknolojileri, pazarlama teknikleri geliştirilen metaverse hangi cihazlarda kullanılır? Bilgisayarlar, android cihazlar, 3D cihazlar sayesinde insan bilişi yapay fiziksel ortama dahil edilmeye çalışılmaktadır.

Metaverse Hangi Alanlarda Kullanılır?

Metaverse kavramı ilk olarak Neal Stephenson tarafından 1992 yılında yayımlanan bilim kurgu roman olan Snow Crash’de ortaya çıkmıştır. Metaverse kavramı aslında kurgusal bir dünyayı nitelemektedir. İlk zamanlarda ise bu yüzden aşırı abartılı ve spekülatif olarak eleştirilmiştir. Metaverse gelişmeler ve teknolojinin buna uygun şekilde kullanılmasına bağlı olarak pek çok amaçla kullanılmaya başlanmıştır. Daha net tabiriyle fiziksel bir çaba gerekmeden pek çok işin yapılması mümkün olmaktadır. Metaverse hangi alanlarda kullanılır? sorusuna verilecek yanıtlar ise şu şekilde belirtilebilir:

1.    Metaverse Günlük Hayata Etki Eder Mi?

Sanal gerçeklik teknolojisi olan metaverse şu an için genellikle oyunlar için kullanılmakta olsa da yakın gelecekte bu kavram hayatın gerçekliğine de ulaşmaktadır. Bu anlamda metaverse gerçek hayatta nasıl kullanılır? sorusu akla gelmektedir. Bu kurgusal evren sayesinde üç boyutlu olarak yaratılan avatarlar ile çalışmak, konsere gitmek, alışveriş yapmak, gibi birçok günlük aktivitelerde kullanılabilecektir. Yani bu günlük hayta yapmış olduğumuz faaliyetleri sanal evrenlerde yapabilme imkanımız oluşmaktadır.

2.    Sosyal Etkileşim Mümkün Mü?

Sadece sanal evren için değil birçok işlevi de yerine getirebilmekte olan sanal evren olarak karşımıza çıkmakta olan metaverse oyun dışında birçok heyecanı da beraberinde getirmektedir. Gerçek zamanlı 3D grafikler, kişiselleştirilmiş avatarlar basmakalıp oyunlardan hariç olmak üzere daha hedef odaklı olarak sosyal etkileşimler olanak sunmaktadır. Bu da metaverse ile sosyal etkileşim mümkün mü? Sorusunun yanıtını bizlere vermektedir. İnsanlara ait sanal ortamların oluşmasına, insanlara para kazandırmaya yarayan ekonomik sisteme işaret etmektedir.

3.    Sanal Evren Neler Sunmaktadır?

Metaverse hayal edilebilecek çoğu şeyin sanal bir evrende yer almasını sağlamaktadır. Tim Sweeney, Mark Zuckerberg gibi kişiler de bu büyük veri tabanının sadece bir parçasını inşa ettiklerini söylemektedir. Bunu günümüzdeki internet gibi düşünmek mümkündür. Uzmanlara göre ise 1980’li yıllardaki telefonlar ne ise metaverse de bugün için aynı önemi taşımaktadır. Yani şu anın sanal gerçeklik teknolojisi için düşünüldüğünde önemi bu denlidir. Metaverse internetin gerçeği olarak tanımlanmakla birlikte gelecekte sanal evrende her şeyin yapılabileceğini vurgulamaktadır. Hatta bilinç aktarımı gibi durumların olacağı da söz konusudur. Metaverse sanal evren neler sunar? Sorusu için belirtilenler dikkate alınabilir.

4.    Metaverse – Kripto Para İlişkisi Nedir?

Günümüzün önemli yatırım alanı olan kripto paralar da metaverse kurulum ve gelişim aşamasında oldukça önemli bir paya sahiptir. Dijital sanat eserlerinin sunulmakta olduğu NFT platformunda sağlanmakta olan satışlar bu kripto paralarla yapılmaktadır. Sanat eserleri de bu kurgusal dünyada korunmaktadır. Ayrıca metaverse blockhain teknolojisi sayesinde sahip olunan dijital varlığı kurgusal evrende kullanma imkanı vermektedir. Kripto paralar metaverse açısından tıpkı gerçek dünyadaki gibi kendine ait bir ekonomisinin olmasını sağlamaktadır.

5.    Metaverse Hangi Sektörlerde Karşımıza Çıkar?

Metvaerse gelecekte nasıl bir şekil alacağı konusunda kesin yargılar verilememekle birlikte günümüzde sağlık, eğitim, teknoloji, eğlence gibi alanlarda karşımıza çıkabilmektedir. Bu alanlarda kullanılabilmesi amacıyla geliştirilmekte ve özellikler verilmektedir. Metaverse avatarlarının giyebileceği ya da kullanabileceği eşyalar, arsalar, evler ve buna benzer objeler ürünler vardır. Metaverse hangi sektörlerde karşımıza çıkar? Sorusu için şu an ki durumuna bakılarak bunları sıralayabilmek mümkündür. Bu anlamda kazanmakta olduğu popülerliğe bakılarak teknolojinin oldukça ilgi alanı olduğunu belirtmek gerekir.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek