Kuzey Amerika'da DeFi işlemlerinin hacmi yüzde 1000 arttı

Kuzey Amerika'da DeFi işlemlerinin hacminin yüzde 1000 artış gösterdiği bildirildi.

Dijital analitik firması Chainalysis, Kuzey Amerika'nın kripto para pazarındaki büyümenin, merkezi olmayan finansın popülaritesindeki artıştan kaynaklandığını açıklayan bir rapor hazırladı. Raporda, Kuzey Amerika'daki aylık kripto işlem hacminin 2020 yılının temmuz ayından 2021 yılının haziran ayına kadar yüzde 1.000'den fazla büyüdüğü aktarıldı.

Bu alandaki aylık hacim 2021 yılının mayıs ayında 164 milyar dolar ile zirveye çıktı. Haziran ayında ise bu hacim 100 milyar dolara geriledi. DeFi, Kuzey Amerika'nın dünya çapındaki en büyük kripto pazarlarından biri olarak konumunu korumaya devam etmesinde etkili oldu.

DeFi işlemleri, son bir yıl içinde, Kuzey Amerika'nın toplam işlem hacminin yüzde 37'sini temsil etti. Yatırımcılar bu süre içerisinde DeFi platformlarına yaklaşık 276 milyar dolar tutarında kripto para yolladı.

Chainalysis raporunda, DeFi balinalarının bölgeyi dünyanın en büyük kripto para ekonomisine dönüştürmekten sorumlu olduğunu ve kurumsal boyuttaki transferlerin çoğunluğunun merkezi olmayan finanstaki platformlara aktardığını belirtti.

Uniswap, 100 milyar dolardan fazla işlem hacmi gönderen kullanıcılarla Kuzey Amerika'daki en popüler DeFi platformu oldu. Doğu Asya'nın kripto piyasasıysa Çin'in endüstri üzerindeki düzenleyici baskısı ve bölgedeki madencilik sebebiyle düşüyor.

Çin'deki P2P ticaret hacmi geçtiğimiz yıl önemli derecede düştü ve bir önceki yıldaki 53. sırasına göre dünya çapında 155. sıraya geldi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi