Temel metaller

Metal, yüksek elektrik ve ısı iletkenliği, kendine özgü parlaklığı olan, şekillendirmeye yatkın, katyon oluşturma eğilimi yüksek, oksijenle birleşerek çoğunlukla bazik oksitler veren elementler.

Metaller, kendi aralarında soy metaller (altın, gümüş, platin gibi) ve soy olmayan metaller (demir, çinko, alüminyum gibi) şeklinde sınıflandırılabilir. Yarı metaller, iyi metal özelliği göstermez. Bu elementler hem metal, hem de ametal özelliği gösterir. Silisyum, bor, antimon, arsenik gibi elementler yarı metaldir.

JP Morgan Yatırım Tavsiyesinde Bulundu: Bu Yatırım Kazandırır!
Emtia piyasalarında son durum ne? Doların zayıflaması emtiaları nasıl etkiliyor?
Demir cevheri 2 ayın zirvesinde Günün en fazla yükselen emtiası o oldu! Çin'in likidite hamlesi demir cevheri vadelilerini nasıl etkiledi? Çelik yapım ham maddelerinin fiyatları düşüş gösterdi ABD ve Çin arasındaki gerginlik bakır fiyatlarına nasıl yansıdı? Paladyum 1,5 yılın en zayıf seviyelerinden işlem görüyor Demir ve çelik vadeli işlemleri talep umuduyla yükseldi Alüminyum fiyatları Omicron endişesiyle düşüyor Demir cevheri, yeniden stoklama talebinin etkisiyle yükseldi Kovid-19'un Omicron varyantı bakır fiyatlarını nasıl etkiledi? Alüminyum fiyatları, Çin'de tedarik endişelerinin artmasıyla yükseldi Gümüş piyasası değer kazanmaya devam ediyor Demir cevheri, zayıf talep endişeleriyle 1 yılın en düşüğünü gördü Bakır fiyatları, tedarik endişelerinin hafiflemesiyle geriledi Epic Games CEO'su: Metaverse multi trilyon dolarlık bir fırsat Alüminyum, 6 ayın en düşük düzeyine yakın seyrediyor Bakır fiyatları, Xi-Biden zirvesi sonrasında yükseldi En çok düzen emtialar platin ve paladyum yüzde 2'ye yakın geriledi Kalay fiyatları Çin'in Myanmar ile limanını kapatmasıyla zirveyi gördü Alüminyum fiyatları tedarik endişelerinden nasıl etkilendi? Demirli metaller, talep azlığından etkilenerek geriledi AB ve ABD, çelik ve alüminyum tarifelerinde anlaşma sağladı Alüminyum fiyatları, 3 ayın en düşük düzeyinde Alüminyum fiyatı kömür fiyatları ile birlikte aşağı geliyor Şanghay ve LME'de alüminyum fiyatları sert düştü Gümüş fiyatları enflasyon endişelerinden pozitif etkilendi Demirli metal vadeli işlemleri en büyük haftalık kayba hazırlanıyor