Alüminyum fiyatları, Çin'de tedarik endişelerinin artmasıyla yükseldi

Alüminyum fiyatları, Çin'de dökümhanede patlamadan sonra tedarik endişelerinin artmasıyla yükseldi.

Alüminyum fiyatları, Çin'de bir dökümhanede gerçekleşen patlamanın ardından üretimin durdurulmasının tedarik endişelerini artırmasıyla bugünkü işlemlerde keskin bir artış gösterdi.

Şhanghai Metals Market tarafından yapılan bir habere göre, dün gece Yunna eyaletinde 300 bin ton yıllık kapasiteli bir alüminyum tesisindeki patlamadan sonra üretim durdu.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında ocak vadeli alüminyum, yüzde 3,2 artışla 19 bin 180 yuan/tona kadar yükseldi. Londra Metal Borsasında üç ay vadeli alüminyum, Türkiye saatiyle 07.07'de yüzde 2,1 artarak 2.670,50 dolar/tondan işlem gördü.

LME'de bakır yüzde 1,7 yükselerek 9 bin 605 dolar/tondan, nikel yüzde 1,3 artışla 19 bin 900 dular/tondan ve çinko da yüzde 1,4 artarak 3.204,50 dolar/tondan işlem gördü.

ShFE'De bakır, yüzde 1,9 artış gösterdi.

Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu