Instagram'ın kullanıcı sayısı 2 milyarı geçti

Sosyal medyanın favori fotoğraf paylaşım platformu Instagram'ın aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı aştı.

Fotoğraf paylaşım platformu Instagram'ın 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştığı öğrenildi. 

Meta'nın sahibi olduğu şirket, son birkaç aydır çocuklara ve gençlere potansiyel olarak zarar vermekle ilgili inceleme altında. Söz konusu rakam resmi olarak açıklanmadı ve büyük olasılıkla da açıklanmayacak.

Instagram, kullanıcı sayısı ile ilgili 2018 yılında resmi bir açıklama yapmıştı. Açıklamaya göre platform, 1 milyar kullanıcıya sahipti. Instagram çalışanları tarafından CNBC'ye iletilen bilgi doğruysa, Instagram'ın 2 milyar kullanıcıya ulaşması üç yıl sürmüş demektir. CNBC'ye bilgi veren çalışanlar, sayıyı şirket içindeki görüşmeler sırasında öğrendiklerini belirttiler. 

Instagram, eylül ayında 1milyar kullanıcıyı aşan ve hızlı bir şekilde büyümeye devam eden kısa video uygulaması TikTok'u günden güne daha da geride bırakmaya çalışıyor. 

Instagram hâlâ TikTok'un önünde fakat bunun ne kadar süreceği belli değil. Instagram, üst üste TikTok'takilere benzer özellikleri kullanıcılarına sunuyor. Örneğin bu hafta, Reels videoları için görüntülü cevap verme özelliği getirildi. 

Bunun yanında platform, genç kızlarda vücut görünüm problemlerini tetikleyebileceğini ve gençlerin uyuşturucuya erişimini kolaylaştırmakla suçlandığı için şu anda kullanıcı sayısıyla övünecek bir konumda değil diyebiliriz. Bu problemlerin giderilmesi amacıyla Instagram, belirli bir süre boyunca kullanıcılardan uygulamayı kapatmalarını isteyen bir ara verme özelliğini kullanıcıların deneyimine sunarken, yeni ebeveyn kontrolleri sunulacağını da açıkladı. 

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı