İngiltere'deki devralmalar 14 yılın en yüksek düzeyine ulaştı

Londra Borsasının veri sağlayıcısı Refinitiv'in verilerine göre, İngiltere'de şirket devralmaları 2021 yılının ilk yedi ayında 14 yılın en yüksek düzeyine çıktı.

Refinitiv verilerine göre, İngiliz şirketlerinin devralınması, bu yılın ilk yedi ayında 14 yılın en yüksek seviyesine çıkarak ABD şirketlerinin önde gelen süpermarket ve savunma gruplarını da hedeflemesinden sonra bu satın alma furyasının yavaşladığına ilişkin işaret görünmüyor.

Yedi aydaki anlaşmaların toplam değeri, Kovid-19 salgınının başlangıcı da dahil olmak üzere, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre üç kattan daha fazla bir yükseliş ile 198 milyar dolar oldu. Temmuz ayında gerçekleşen devralma anlaşmalarının toplamı ise 34,9 milyar dolar seviyesinde.

Artış, İngiliz ekonomisinin Kovid-19 krizinden tahmin edilenden daha hızlı toparlanmasıyla ve Avrupa Birliğinden ayrılmasından bu yana Brexit belirsizliğini azaltmasıyla aynı döneme denk geldi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi