Garanti Bankası ve diğer iki banka borçlarınızı silecek!

Garanti Bankası ve diğer iki banka tarafından yapılan açıklamaya göre bazı borçların silinmesi konusunda anlaşma yapıldı. Borcu olan kişileri yakından ilgilendiren bu durum aynı zamanda ilerleyen dönemdeki kredilerle ilgili de önemli bir işaret veriyor.

Yapılan açıklamaya göre “Kredi Kapatma Kredisi” olarak adlandırılan ve yapılandırmayla aynı görevi gören bir sisteme geçileceği belirtildi.


Garanti Bankası, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından yapılan açıklama borcu olanlarla ilgili önemli bir değişikliği de beraberinde getirdi. Buna göre borcunu ödemekte zorluk yaşayan vatandaşların daha hafif yüklerle borç ödemesine yardımcı olunacak. Yeni kredi paketleriyle daha uzun vadeli olup düşük tutarlarda kredi ödenmesine olanak sağlanacak.

Kredi Kapatma Kredisi başvuruları başladı

Kamu bankaları tarafından açıklanan proje kapsamında kredilerini ödemede zorluk çeken vatandaşlara destek sağlanması amaçlanıyor. Mevcut kredi yükü kapsamında zorluk yaşayan vatandaşlar kendilerine göre şekillenecek ödeme planları dahilinde kredilerini daha rahat ödeyebilecek. Birçok kişi tarafından beklenen müjdeli haber kamu bankaları tarafından resmi olarak duyuruldu.


Transfer kredisi olarak da adlandırılan proje kapsamında iki kamu ve bir özel banka bir araya geldi. Yapılan protokol anlaşmasına göre bankalar arasında borcu bulunan müşterilere yardımcı olması amaçlanıyor. Çeşitli yapılandırma seçenekleriyle kredilerinizi uzatabileceğiniz bankalar arasındaki transfer kredilerini 36 ay vadeye kadar uzatmanız da mümkün olan durumlar arasında yer alıyor.


Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu haberle birlikte kredileri ödemeniz çok daha rahat bir şekilde gerçekleşebilecek. Daha uzun vadeyle daha düşük taksit tutarlarına sahip olacağınız ödeme planı üzerinden kredilerinizi kapatmanız da mümkün olacak. Düşük faiz oranlarıyla da ön plana çıkan transfer kredisi kapsamında üç banka içerisinde yer alan kredilerinizi kapatmanıza olanak sağlanıyor.

Transfer kredisine nasıl geçilir?

Transfer kredisinden yararlanmak isteyen banka müşterileri soluğu banka şubelerinde almaktadır. İlgili banka şubelerinden herhangi birine giderek işleminizi gerçekleştirmenize olanak sağlanıyor. Binlerce kişinin şimdiden kullandığı transfer kredisi ile borçlarınızı kısa sürede kapatmanız mümkün hale gelmektedir. Düşük faiz oranlarıyla ön plana çıkan transfer kredisi bu alanda tercih sebebidir.


Transfer kredisi sürecinde ödeme planlarınızı şube üzerinden seçmeniz mümkündür. Kendinize en uygun vade ve ödeme planını uyguladıktan sonra mevcut kredinizi kapatabilir ve yapılandırılmış yeni kredinizi ödeyebilirsiniz. Birçok kişi tarafından şimdiden başvurulan kredi türleri arasında yer alan transfer kredisi düşük masraflarla ön plana çıkan krediler arasında bulunmaktadır.


Bankada gerçekleştireceğiniz işlemlerin hemen ardından transfer kredisi işlemini tamamlamanız mümkündür. Artık yeni bankaya yapacağınız ödemelerle mevcut kredilerinizi kapatmanız mümkün hale gelecektir. Birçok kişi tarafından beğenilen uygulamaya Ağustos ayı itibariyle devreye girdi. Milyonlarca kredi borcu bulunan kişiyi ilgilendiren bu haberle birlikte krediler çok daha rahat bir şekilde ödenebilecek.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?