E-devletten başvuru yapın! 10 bin 280 TL'inizi alın

E-devlet üzerinden başvuru yaparak internetten aldığınız ürünlerin parasını geri alabilirsiniz. Şikayet dilekçesi oluşturmak ve hak sahibi olduğunuz paraları almak çok kolay.

E-devletten başvuru yapın! 10 bin 280 TL'inizi alın

İnternet üzerinden alışveriş son dönemde moda ve birçok insan bu yöntemle internet sitelerinden bir şeyler satın alınıyor. Site üzerinden her gün on binlerce alışveriş yapılıyor. Son dönemde eksik bozuk ürünler nedeniyle birçok vatandaş sorun yaşasa da e-ticaret online alışveriş ile internet ortamından bir şeyler satın almak son derece moda, vatandaşlar ise mağdur olmaları durumunda hakkını arayabiliyorlar.


Boşa giden paralar her yıl milyar liraları buluyor. Bunun için dilekçe vermek ya da herhangi bir kurum ile iletişime geçmeye gerek yok. Direkt olarak e-devlet üzerinden bir şikayet oluşturabiliyorsunuz. Yaklaşık olarak 10 dakika gibi sürelerde şikayet dilekçenizi hazırlayabilirsiniz. Bunun için hakem heyetine başvuruda bulunmak için ücrete de gerek yok. Bütün masraflar devlet tarafından karşılanıyor.

E-devletten başvuru yapın! 10 bin 280 TL veriliyor

Adım adım yol haritası

Yaşanan mağduriyetler e-devlet üzerinden bir çözüm bulmanız söz konusu olabiliyor. Sadece 10 dakika ayırarak dilediğiniz şekilde başvuru yapabilirsiniz dilekçe vermek için kurum kurum dolaşmanıza gerek yok.


E-devlet üzerinden hesabınıza giriş yapın ve Tüketici Hakem Heyeti yazın. Daha sonrasında  ‘Ticaret Bakanlığı/ Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi’ne tıklayarak uygulamaya gidin. Daha sonrasında ise kimlik bilgilerinizi onaylayın ve  ‘tüketici başvuruları’ kutucuğuna giriş yapın. Açılan sayfada fatura fiş fotoğraf ve yazışma bilgilerinizi girdikten sonra bağlı bulunduğunuz bölgedeki hâkimiyetini seçip başvuru yapın. Başvuru işlemleri için  ticari unvanı, Mersis veya vergi numarası ile açık adres belirtin. Bu işlemlerin toplam süresi 10 dakikayı bile bulmuyor. İsterseniz bu işten deri bölgenizdeki bulunan hakem heyeti bürolarına giderek de yapabilirsiniz.

Etiketler