Fed üyeleri yüksek enflasyonun geçici olmasını bekliyor

Fed üyeleri yüksek enflasyona işaret ettiler ancak bunun geçici olduğunu savundular.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 27-28 Nisan tarihlerinde yaptığı toplantının bugün yayınlanan tutanakları, katılımcıların yüksek enflasyon gördüklerini, ancak bunun geçici olduğunu savunduklarını ortaya koydu.

Tutanaklarda, "Katılımcılar enflasyonun pandeminin ilk aylarındaki düşük okumaların etkisi ile kısa vadede yüzde 2'nin üzerine çıkacağını öngördüler." ifadeleri yer aldı.

Tutanaklar, Fed üyelerinin ekonominin hâlâ hedeflerden uzakta olduğu konusunda görüş birliğine vardıklarını, ancak ekonomide toparlanmanın ilerlemesinin varlık alımı azaltımı için kapıları açabileceğini dile getirdiklerini de gösterdi. Katılımcılar, "Eğer hedeflere doğru ilerlemenin hızlı olduğu kanıtlanır ise, FOMC varlık alım hızının ayarlanması için bir planı tartışmaya önümüzdeki toplantılarda başlayabilir." ifadelerini kullandılar.

Fed üyeleri, bazı sektörlerdeki arz darboğazlarının imalat sektörü ve başka sektörlerde toparlanmayı engelleyebileceğini de vurguladılar.

Finans sektörünün pandemi döneminde dayanıklılık gösterdiğini ifade eden katılımcılar, ekonomik aktivitenin keskin şekilde toparlanmakta olduğuna da dikkat çektiler.

Tutanaklarda, "Bazı Fed üyeleri, ekonomide toparlanmada daha fazla ilerlemenin varlık alımı hızında ayarlama için kapıyı açabileceğini ifade ettiler." denildi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi