Ethereum, Bitcoini geçebilecek mi?

Ethereum son dönemlerde Bitcoin'den daha iyi performans gösteriyor. Bu da milyonlarca Ethereum yatırımcısının Ethereum'un Bitcoini geride bırakabilme ihtimalini aklına getirmeye başladı.

Geçtiğimiz pazartesi günü 1 trilyon dolarlık piyasa değerinin altına düştükten sonra, küresel kripto para piyasası şu anda 990 milyar dolarda toparlanmaya başladı ve tekrar eski seviyelerine döneceğe benziyor. Bugünün önemli itici güçlerinden biri, çoğu tüccar tarafından beklenmeyen 1300 dolar seviyesinden etkileyici bir toparlanma gören Ethereum.

Ünlü analistten şok tahmin: BTC 20 bin dolara düşecek!

Bitcoin, Ethereum'un yükseliş fiyat hareketi nedeniyle mevcut 21 bin dolarlık desteği nispeten iyi tutmayı başarsa da, kripto varlığının, özellikle yaklaşan Fed eylemiyle, haftanın ilerleyen saatlerinde suları 20 bin dolar aralığında test etmesi muhtemel olduğunu dile getiren kripto para analisti VR Soldier; Coinbase'e açılan SEV soruşturması, XRP davasının uzaması ve FED baskısının arka arkaya geleceğini sırf bu sebeple bile dengesiz fiyat oluşumlarıyla boğuşulabileceğini söylüyor.

Kripto piyasalarının düzenlenmesi, mantıklı beyaz yakalı bireylerin haksız eylemlerini engelleyebilecek olsa da, pastadan paylarını arayan çok sayıda düpedüz kötü niyetli aktör her zaman olacaktır. Hiçbir düzenleme veya gözetim, dolandırıcılık yapmalarını, cüzdanları hacklemelerini ve yasa dışı olarak kripto para birimi elde etmelerini engelleyemez.

Piyasada tüm yatırımcıları ikiye bölen konulardan birine de değinen Soldier, Ethereum ve BTC arasındaki savaşın kimin kazanacağına dair bir analiz daha paylaştı. 

Ethereum, 2022'de Bitcoin'i geçecek mi?

Herkesin aklındaki bir soru, Ethereum'un 2022'nin sonuna kadar piyasa değeri açısından Bitcoin'i geçip geçemeyeceğidir. Ethereum'un ağ birleşmesi Eylül'de planlandığından, kripto para birimi bu yılın 3. ve 4. çeyreğinde önemli bir fiyat artışı gösterebilir.

Ethereum'un piyasa değeri Bitcoin'in %50'sine yaklaşırken, Ethereum'un Bitcoin'i geçmek için hala fiyatının iki katından fazla olması gerekiyor. ETH'nin BTC'yi geçmek için en iyi şansı, kripto para biriminin günlük olarak Bitcoin'den yavaş yavaş daha iyi performans göstermesidir.

Kripto para piyasası toparlanırken ve Ethereum'un ağı iş kanıtından hisse kanıtına geçerken, ETH için onu daha yükseğe çıkarabilecek ek yükseliş momentumu görebiliriz. ETH'nin BTC'yi piyasa değerinde geçmesi için ilk adım, sürekli olarak Bitcoin'in piyasa değerinin %50'sinin üzerinde işlem yapmaktır. Bu başarının kilidi açıldıktan sonra, boğalar Ethereum'un arenasına girebilir ve ETHUSD'yi yükseltmeye devam edebilir.

Eylül ayındaki başarılı ağ birleşmesinden ve ETH'nin şu anda olduğundan daha fazla işlem hacmi siparişlerini işlemesini sağlayacak bir ağ yükseltmesinden sonra Ethereum'un önemli bir fiyat artışı göstermesi daha olasıdır. Ethereum'un ağı kendisini daha geniş kripto pazarına kanıtlayana kadar, ETH'nin BTC'yi geçmesi olası değildir.

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir. 

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi