Elon Musk'ın paylaşımı Dogecoin'i yüzde 25'in üzerinde yükseltti

Tesla CEO'su Elon Musk, yaptığı yeni bir paylaşım ile Dogecoin'in bir kere daha yükselmesine neden oldu.

Tesla CEO'su Elon Musk, bazı dönemlerde yaptığı paylaşımlarla Dogecoin'in yükselişine neden olabiliyor. Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir paylaşım daha yaptı.

Elon Musk yaptığı paylaşımda, Tesla'nın bazı ürünleri için Dogecoin ile ödeme kabul edileceğini söyledi. Bu paylaşımın ardından meme token'ın fiyatında büyük bir artış meydana geldi. Paylaşımdan önce 0.15 dolar düzeyinden işlem gören DOGE, yüzde 25'in üzerinde yükseliş gösterdi.

Doge, yükselişini yüzde 0.25 dolar düzeyine kadar getirdi. Kripto para şu sıralarda satış baskısıyla karşılaştı ve 0,18 dolar düzeyinden işlem görüyor. Tesla daha önce de araç satışlarında Bitcoin kabul edeceği haberiyle gündem olmuştu. 

Bahar aylarında yaşanan boğa döngüsünde, BTC bu haber sonrasında 64 bin dolar düzeyine kadar yükseliş ve o zamanın en yüksek düzeyine çıkmıştı. Ardından Elon Musk, Bitcoin madenciliğinin çevre kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle araç satışlarında BTC kabul etmeyi durdurduklarını açıklamıştı. 

Bu açıklamadan sonra Bitcoin'de düşüş eğilimi hızlanmış ve 30 bin dolar seviyesine kadar bir geri çekilme görülmüştü. Dogecoin, kripto piyasasında 25 milyar doların üzerindeki değeriyle 10. sırada yer alıyor. Doge, mayıs ayında 0.74 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek düzeyini görmüştü. 

Dogecoin hali hazırda yüzde 26.00 oranında yükselişle 0.2085 dolardan işlem görüyor.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı