Elon Musk attığı tweetlerin cezasını ödeyecek

Elon Musk, 2018 yılında attığı tweetlerin yatırımcılara verdiği zarardan dolayı dava açılmıştı. Açılan davalarda haksızlığını kabul etmesinin ardından Tesla ve Elon Musk tarafı uzlaşmak için masaya oturmak istiyor.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, 2018 yılında attığı tweetler ile Tesla'yı özel bir şirket haline getirmek istediğini duyurmuş daha sonrasında Tesla hisselerinde uygunsuz fiyat hareketleri yaratmış ve bunun üzerine açılan menkul kıymetler dolandırıcılığı davası açılmıştı. Yapılan açıklama ile birlikte Tesla'nın ve Elon Musk'ın açılan davada uzlaşmak istediği belirtildi. 

Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan toplantı, Ocak ayı içerisinde başlayacak davanın hemen öncesinde ciddi ilerleme kaydedildi. 

ABD Bölge Hakimi Edward Chen, geçtiğimiz aylarda verdiği kararla birlikte Elon Musk'ın piyasayı yanıltıcı hareketler sergilediği hükmüne vardı. Bu kararla birlikte Elon Musk'ın 4 yıl önce attığı tweette piyasada uygunsuz hareketler oluşmasına neden olduğu ve Tesla hissesindeki fiyat dalgalanmalarının yatırımcıları olumsuz etkilediğine karar kılındı. Yapılan açıklamaların ardından milyarlarca dolar kayıp oluştuğu konusuna varıldığı ve Elon Musk'ın söz konusu hisselerde haksız kazanç elde ettiği belirtildi.

Mahkemeden yapılan açıklamada tarafların Zoom üzerinden 3 Ekim 2022'de bir konferans görüşme yapması gerektiği ve konferans görüşmeden en az 10 gün önceye kadar tarafların gizlilik sözleşmesi sunması gerektiğine de karar verdi. 

Elon Musk birkaç yıldır söz konusu tweetleri attığı dönemde kısa ömürlü Tesla’yı özel bir şirkete dönüştürme planı için gerekli finansmanı sağlamak için Suudi Arabistan Varlık Yatırım Fonu ile görüştüğünü dolayısıyla iddiasının sağlam temellere dayandığında ısrar ediyor. Musk 2018 yılında Twitter'dan yaptığı açıklamada Tesla hisselerini 420 dolardan satın alarak özel bir şirket haline getirmeyi değerlendirdiğini ve gerekli finansmanı güven altına aldığını belirtmişti.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı