ECB'nin tahvil alımları Ağustos ayında yavaşlıyor

İkinci çeyrekte tahvil alımlarını hızlandıracağını açıklayan ECB'nin tahvil alımları teknik nedenlerle yaz aylarında zayıflıyor.

ECB'nin 2015 yılından bu yana her Ağustos ayında tahvil alımlarının boyutunu azalttığı belirtilen haberde, "Mart ayında geçici olarak tahvil alım hızının artırılması kararı verilmişti. Bu kararla tahvil faizlerinin ve kredi maliyetlerinin düşük tutulması hedeflendi. Ancak bazı politika yapıcılar enflasyonda yükseliş ve ekonomik toparlanmanın üçüncü çeyrekte bu durumun tersine çevrilmesine imkanı tanıyacağını düşünüyorlar." denildi.

Haberde ECB'nin haziran ayı toplantısında ekonomiye ilişkin projeksiyonlarını da güncelleyeceği hatırlatıldı. Analistlerin bir bölümü ECB'nin gelişmeleri dikkate alarak haziran ayında tahvil alım programında daha esnek bir tutuma geçebileceğini düşünüyorlar.

ECB/Knot: PEPP sona erdikten sonra da ECB bolca destek sağlamaya devam edecek

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaus Knot, ECB'nin 1,85 trilyon dolar büyüklüğündeki Pandemi Acil Alım Programı (PEPP) sona erdikten sonra da ekonomiye bolca destek sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Knot katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, ekonomide toparlamanın yolunda olduğunu ve acil durumun sonuna gelinmekte olduğunu belirtirken, enflasyonun hala çok düşük olmaya devam etmesi nedeniyle ECB'nin geleneksel olmayan politika araçları yolu ile desteğini sürdürmesinin gerekeceğini vurguladı.

"Konuştuğumuz şey acil desteğin başka geleneksel olmayan destek biçimlerine dönüşmesi" diye konuşan Knot, "Hala eski varlık alım programımız devrede ve hala negatif faiz uyguluyoruz. En önemlisi de hedefli uzun vadeli refinansman operasyonları ile bankalara desteğimiz devam ediyor." dedi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi