Zuckerberg müjdeyi verdi: Meta VR geliyor

Metaverse evreninin gelişim ve değişim göstermesi son zamanlarda araştırma konusu olmayı başarmış durumda. Mark Zuckerberg müjdeyi verdi: Meta VR geliyor

Zuckerberg müjdeyi verdi: Meta VR geliyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın en üst şirketi olan Meta’nın CEO’su konumunda olan Mark Zuckerberg kısa süredir metaverse planlarıyla gündeme gelip yeni ürünleri piyasaya çıkarmaya devam ediyor. Uzun bir zamandır beklenen Meta VR ürünü için Zuckerberg bugün tarih verdi.

Meta VR için kısa bir süre kaldı!

Meta VR

Meta’nın CEO’su konumunda olan ve zaman zaman yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Meta VR için kısa bir süre kaldı. Katıldığı bir programda sanal gerçeklik ve metaverse ile ilgili açıklamalar yapan Zuckerberg yaptığı açıklamada şirketin metaverse projelerini ileri seviyeye taşıyacak olan VR ürünüyle ilgili açıklama yaptı. Şimdilik Project Cambria olarak bilinen yeni sanal gerçeklik ürününün kısa süre içerisinde piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada Meta VR’nin Ekim ayında satışa sunulacağı ve Meta tarafından düzenlenen Connect etkinliğinde ürünle ilgili detayların geleceği açıklandı. Fakat Connect etkinliği ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Yani etkinliğin ne zaman yapılacağına dair bir tarih belirlenmedi. 2021 yılında Meta tarafından duyurulan VR donanımın bir sonraki sürümü karşımıza çıkacak. Piyasaya çıkacak olan cihazda sağlık, fitness gibi sağlığa yönelik diğer faaliyetleri uygulamak için kullanacağınız çok fazla sensör de yer alacak. Yani piyasaya çıkacak olan yeni Meta VR, metaverse deneyimlerini ileri seviyeye taşımayı başaracak.