Dolar yükseldikçe Borsa İstanbul düşüyor

BIST-100 endeksi, günü yüzde 1,44 oranında düşüşle 1.433,85 puandan tamamladı.

Haftaya toparlanma eğilimi ile başlayan global hisse piyasalarında gündemdeki mevcut endişelerin etkisi ile dün zayıf bir fiyatlama etkili oldu. Yurt dışındaki zayıflama ve TL’deki değer kayıplarının etkisi ile BIST-100 Endeksi satıcılı bir seyir kaydetti ve endeks günü yüzde 1,35’lik düşüşle 1.454,74 puan seviyesinden tamamladı. Amerika borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah Amerika vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel itibari ile kırmızı bir renk ağır baskın hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Delta varyantı sebebiyle vaka sayılarındaki yaşanan artışın ekonomik toparlanmayı sekteye uğratabileceğine ilişkin endişeler ve global çapta gözlenen enflasyonist ortam aşağı yönlü risk unsurları olarak takip ediliyor. Küresel risk iştahı dün bir miktar zayıflama kaydederken, yurt içerisinde piyasalarda da satış baskısı artış kaydetti. Ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler risk iştahı ve fiyatlamalar üstünde belirleyici olmayı sürdürecektir.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek