ABD'nin açık iş sayısı verileri açıklandı

ABD'nin açık iş sayısı temmuz ayında tahminlerden daha iyi geldi.

ABD'nin açık iş sayısı verileri açıklandı

ABD Çalışma Bakanlığı, 2021 yılının temmuz ayına yönelik JOLTS Açık İş Sayısı verilerini yayınladı. Buna göre ülkedeki açık iş sayısı temmuz ayında 10 milyon 934 bine yükseldi. Bu yeni rekor düzeyi işaret ediyor. Beklenti 10 milyon açık iş sayısı şeklindeydi.

Haziran ayında bir önceki aya göre 590 bin artışla 10 milyon 73 bine yükselmişti. Rakam 10 milyon 185 bine revize edildi. Bu süreçte ilk defa 10 milyonun üzerine çıkarak rekor kırdı. İşe alım sayısı da 697 bin artarak 6 milyon 719 bin olarak gerçekleşmişti.

ABD Çalışma Bakanlığı raporuna göre işe alımlar ve toplam işten çıkmalar sırasıyla 6,7 milyon ve 5,8 milyonla çok az değişti.

Ayrılıklarda, bırakma oranı yüzde 2,7'de değişmezken işten çıkarmalar ve işten çıkarmalar oranı yüzde 1 ile çok az değişti. Temmuz ayının son iş gününde, açık işlerin sayısı ve oranı sırasıyla 10,9 milyon ve yüzde 6,9'la seri rekorlarına yükseldi.

Pek çok sektörde iş imkanları artarken en büyük artış 294 binle sağlık ve sosyal destekte oldu. Finans ve sigorta alnında 116 bin artış gerçekleşirken konaklama ve yemek hizmetlerinde 115 bin artış oldu. Kuzeydoğu, Güney ve Batı bölgelerinde iş ilanlarının sayısı da arttı.

Etiketler
ABD