Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar TL kuru geçtiğimiz hafta dalgalanmaya devam ederken bu haftada yeni güne tekrardan şiddetli dalgalanmalar ile başladı. Yeni haftaya 17.93 TL ile başlayan doların yanı sıra euro 18.2778 TL’den başladı..

Dolar TL kuru geçtiğimiz hafta da olduğu gibi dalgalanma halen daha devam ediyor. Cuma günü tüm beklentilerin üstünde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi gün sonunda dolardaki dalgalanmaya bir hayli hızlandırdı. Dolar yeni haftaya 17.93 TL’den işlem görerek başladı.
 
Doların yanı sıra eurodaki dalgalanmalar da ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Euro yeni haftaya 18.2778 TL’den işlem görerek başladı.


 
Geçtiğimiz hafta içersinde piyasaların doların gidişatına yön vermek için beklemiş olduğu veri cuma günü saat 15:30 da açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından piyasalardaki dalgalanmanın şiddeti de artışa geçti. ABD tarım dışı istihdam 250 bin olarak beklenirken 528 bin olarak yetkililer tarafından açıklandı. Bu açıklanan veri ABD Merkez Bankası Fed'in şahin politikalarına devam edeceğine yönelik sinyallerini verir mahiyette bir veri olarak kayıtlara geçti. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu yapmış olduğu bir konuşmasında alım gücü ve enflasyon ile ilgili mesaj verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Vatandaşlarımızın alım güçleri belki yüksek enflasyon nedeni ile bir miktar düşüş yaşadı. Ancak kimseyi aç açıkta işsiz bırakmadık. İnşallah önümüzdeki şubat ve mart ayları ile beraber enflasyonu da kontrol altına almış olarak ülkemizde yolumuza devam edeceğiz.” sözlerini dile getirdi.
 
Sakin bir seyir ile güne devam eden dolar endeksi %1 yükselişe geçti. Doların küresel para birimleri karşısında yükselişe geçmesi vatandaşın yeni haftada neler olacak sorularını beraberinde getirdi.
 

Haftanın gündeminde neler yaşanacak?

10 Ağustos tarihi çarşamba günü işsizlik rakamları yetkililer tarafından açıklanacak. 11 Ağustos Perşembe günü ise haziran ayı içersinde cari açık rakamları detaylı bir şekilde açıklanacak. Bu hafta son yapılacak açıklama ise 12 Ağustos tarihi cuma günü sanayi üretim verisi açıklanarak kapatılacak.
 
Dışarda ise 10 Ağustos tarihi çarşamba günü ABD’nin enflasyon rakamları yetkililer tarafından detaylı bir şekilde açıklanacak. Beklentilerin üzerinde gelebilecek olan bir enflasyon rakamı dolarda yaşanacak dalgalanmayı şiddetlendirebilir.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi