Euro

Euro veya Avro, Euro Bölgesi'nin resmi para birimidir.

Euro, Amerikan dolarının ardından dünyada en büyük ikinci rezerv para ve en çok kullanılan ikinci para birimidir.

Eylül 2018 itibarıyla dolaşımdaki yaklaşık 1.2 trilyon euro değerindeki banknot ve madeni parayla birlikte euro, dünyadaki en büyük toplam değere sahip para birimidir.

Uluslararası Para Fonu'nun çeşitli para birimleri arasında yaptığı 2008 yılı GSYİH ve satın alma gücü paritesi tahminlerine göre Euro Bölgesi, dünyadaki ikinci büyük ekonomidir.

Dolar ve Euro, Tarihi Zirvelerine Ulaştı
Almanya Ekonomisi Daraldı: Son Ekonomik Durum Raporu TCMB'nin Faiz Kararının Ardından Doların Tepkisi Nasıl Oldu?
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 40'a Yükseltti Dolar/TL'de Yükseliş Eğilimi Devam Ediyor: Güncel Durum Faiz İndirimi Beklentileri, Piyasalara Güç Kattı: İşte Detaylar Türkiye'nin 5 Yıllık CDS Oranı, 350 Baz Puanın Altına Geriledi Dolar/TL'de Kademeli Yükseliş Devam Ediyor: Piyasalarda Son Durum! Dolar Rekor Tazelemeye Devam Ediyor! Dolar Yeniden Rekor Kırdı: Ekonomideki Gelişmeler Dövizi Etkiliyor! Yine Yeni Yeniden: Dolar Tarihi Zirvesini Yeniledi! Döviz Kurlarında Yükseliş Sürüyor! Dolar Yeniden Rekor Tazeledi! Dolar Kuru, Tarihi Rekorunu 28,52 TL Seviyesine Taşıdı S&P: Türkiye Ekonomisi 2023 ve 2024'te Nasıl Büyüme Bekliyor? FED Kararı Sonrası Döviz Kurlarında Güncel Durum Dünyaca Ünlü Banka, AKP'nin Dolar Planını Açıkladı! Yeni Dolar Zirvesi: Dolar/TL 28,32 TL'yi Aştı Dünya Bankası: Çifte Şok Tehlikesi ve Uyarısı Dolar İçin 'Boğa' Beklentisi: Piyasa Canlanıyor 30 Ekim 2023 Canlı Döviz Kuru Fiyatları: Dolar ve Euro Ne Kadar? Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 35'e Yükseltti! Orta Doğu'daki Gerilim En Çok Hangi Yatırım Aracına Yaradı? Dolar 28 Lira Eşiğini Geçerek Artışını Sürdürüyor Dolar, Çıktığı Zirveden Geri İnebilir Mi? Dolar/TL'nin Zirveden İnmeye Niyeti Yok! JP Morgan'dan Karamsar Açıklamalar: Dünyanın En Tehlikeli Dönemi! En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Belli Oldu! Türkiye Ekonomisi: IMF'nin Son Analizi ve Değerlendirmesi Dolar, Zirveyi Daha Yüksekte Arıyor: Dolar/TL'de Yeni Rekor! En Çok Kazandıran Yatırım Araçları Neler?