CoinMarketCap ve Shiba Inu ortak mı oluyor?

CoinMarketCap, görünüşe göre Shiba Inu için Ethereum'a dayalı olmayan akıllı sözleşme adresleri yayınladı. Şimdi şirket, hatayı düzeltmek için Shiba Inu geliştiricileriyle birlikte çalışıyor.

Resmi Shiba Inu Twitter hesabı, CoinMarketCap'teki son olay hakkında bir güncelleme yayınladı. Kripto para sıralama sitesi, solucan deliği adresleriyle ilgili son bir sorunu takiben şimdi SHIB geliştiricileriyle birlikte çalışmaya başladı. Daha önce, Shiba Inu topluluğu CoinMarketCap'te üç sahte akıllı sözleşme adresine dikkat çekmişti. Ancak bunlar, üç Ethereum rakibi Binance Smart Chain, Terra ve Solana'ya dayanıyordu. 

Shiba Inu ekibi daha sonra Ethereum olmayan herhangi bir adresin gerçekten tamamen geçersiz olduğunu açıkladı. SHIB, bir ERC-20 belirteci olarak yatırımcıların kullanmak zorunlu olduğu ana etken olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, diğer zincirlerdeki adreslere gönderilen paralar sonsuza kadar kaybolmuş oluyor. Ancak CoinMarketCap platformu başlangıçta bunların kötü niyetli adresler olmadığını savundu. Yalnızca "kullanıcı deneyimini iyileştirmeye" hizmet edeceklerdi. Ayrıca Shiba Inu'nun büyük ether yatırımcıları arasında oldukça popüler olduğunu da söylemek gerek. 

Shiba Inu güvenilir mi?

Shiba Inu ekibi yaptığı açıklamada, birlikte çalışabilirlik konusundaki çabaları takdir ediyor. Ancak aynı zamanda, bu tür yabancı adreslerin entegrasyonundan kaynaklanacak güvenlik düzeyindeki temel sınırlara da işaret ediyor. Topluluk tarafından dile getirilen endişeleri dile getiren geliştiriciler, CoinMarketCap'i token hakkında merkezi bir şekilde kararlar aldığı için de eleştirdi. Ancak aynı zamanda sahte akıllı sözleşme adresleri yayma suçlamalarını da geri çektiler.

CoinMarketCap'in eylemi şüphe uyandırıyor

CMC'nin bir jeton veya jetonun işleyişine nasıl müdahale edebileceği henüz kimse tarafından bilinmiyor. Bu, bir marka adı satan ve şirketin haberi olmadan perakendecinin markasının rengini veya boyutunu değiştirmeye karar veren bir perakende mağazası gibidir. Kısaca yapılan işleyişine müdahil olma ve müdahale etmek konusunda giderek daha da zorlaşan eylemlerin tamamına erişim yatırımcıları giderek daha da güvensizlik uyandırıyor.

Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu