Çip krizine yeni şirketler de eklendi! Üretim durdurulacak!

Suzuki'nin ardından Subaru da üretimini durduracaklarını açıkladılar.

Çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar Japonya'da bir otomobil üreticisinin daha üretime ara vermesine yol açacak.

Suzuki'nin ardından Subaru da üretime ara verme kararı aldı. Subaru'nun Yajima fabrikasında 10-27 Nisan tarihleri arasında üretim yapılmayacak.

Alınan karar 10 bin araç üretimini etkileyecek. Yajima fabrikasının tam kapasite ile üretimi ise 10 Mayıs'ta başlaması bekleniyor.

Çip krizinde en çok otomotiv etkilendi!

Araç içi bilgisayar sistemlerinin gelişmesiyle çiplere daha çok ihtiyaç duyulan otomotiv endüstrisinde, salgının satışları olumsuz etkileyeceği endişesiyle çip siparişleri iptal edilmişti. Ancak elektronik firmalarının artan talebi otomotiv firmalarının piyasada çip bulamamasına neden oldu.

Küresel çip sıkıntısı; Ford, General Motors, Toyota, Volkswagen, Honda, Stellantis ve elektrikli araba üreticisi Nio gibi otomobil üreticilerinin çipler ile mikroçiplerin kullanıldığı bazı parçaları satın almak için mücadele etmelerine, üretimi azaltmalarına veya tesislerini kapatmak zorunda kalmalarına neden oldu.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek