CHP’den asgari ücret teklifi: 10 bin TL olmalı…

Henüz 2023 yılı gelmeden asgari ücretle ilgili araştırmalar hız kazandı. Hükümete farklı teklifler verilmeye başlandı. Bir teklifte CHP’den geldi…

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2023 yılı asgari ücrete çevrildi. Konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama da CHP’den geldi. CHP’li Bülent Kuşoğlu asgari ücret teklifiyle ilgili açıklama yaptı. Asgari ücret 2023 yılında ne kadar olacak? Sorusu arama motorları üzerinde milyonlarca işçi ve işveren tarafından araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili pek çok kişi teklif vermişken CHP’li Bülent Kuşoğlu’dan da 10 bin TL olsun teklifi geldi.

Bildiğiniz gibi 2022 yılında asgari ücrete ek zam açıklaması gelmişti. Ek zam gelmesinin de en önemli sebebi şüphesiz enflasyon rakamlarıdır. Asgari ücretin Ocak ayında kararlaştırılmasını biliyoruz. 2022 yılı enflasyon rakamlarının da yüksek gelmesini düşünen CHP’li Bülent Kuşoğlu tarafından asgari ücret teklifi verildi. Asgarin ücretin 10 bin TL altı olmaması gerektiğine değinen Kuşoğlu’nun sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Asgari ücret 10 bin TL olmalı!

Giderek artış gösteren enflasyon rakamları sebebiyle asgari ücretin yüksek olması gerektiğine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu tarafından CHP’nin asgari ücret talebi açıklandı. Kuşoğlu tarafından yapılan açıklamada:

"10 bin liranın altında olmaması lazım. Geçen yılın bütçesi 1 trilyon 700 milyardı, bu senenin bütçesi 4,5 trilyon lira. 1,7’den 4,5’a çıktı. Enflasyon bu, bu işte enflasyonu gösteriyor" denildi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi