Cardano: DeFi uygulama mağazası için prototip yeni bir çağın habercisi

Hard fork Alonzo'dan kısa bir süre sonra Cardano, sertifikalı, merkezi olmayan uygulamalar için bir platform olan Plutus dAppStore'u tanıttı.

Cardano'nun arkasındaki geliştirme şirketi Input Output (IOHK), DeFi uygulamaları için bir mağaza duyurdu. Geliştiriciler, Plutus dAppStore'da, topluluğun onları daha kolay bulabilmesi için Cardano dApp'lerini yükleyebilir. Çarşamba günkü bir blog gönderisinde IOHK, 2021 Cardano Zirvesi öncesinde Cardano ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yeni "entegre yaklaşımının" bir önizlemesini yayınladı. Plutus dAppStore'un ilk sürümü burada sunulacak. 

Cardano Zirvesi 2021, bu ayın 25 ve 26'sında gerçekleşecek. Cardano'nun marka ve iletişim direktörü Sidney Vollmer, zirvede duyurulan bazı ortaklıkların "insanları havaya uçuracağını" ima etti.

Cardano, akıllı sözleşmeler çağını daha yeni başlatmıştı. Alonzo hard forkunun DeFi dünyasını değiştirip değiştirmeyeceği ve Ethereum'un üstünlüğünü çizip çizmeyeceği şimdilik görülecek. Gerçek yükseltme sorunsuz ilerlerken, topluluktaki birçok kişi ağ üzerinde yalnızca çok az sayıda uygulamanın kullanılabilir olması nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Cardano eşzamanlılık sorununu nasıl çözüyor?

Cardano, yeni Plutus dAppStore ile iki şikayeti düzeltmek istiyor. Birincisi, şu anda ağ üzerinde çalışan dApp'ler için resmi bir keşif süreci yok. İkincisi, belirli bir ekosistemde son kullanıcılara sunulan tüm dApp'lerin kapsamlı bir görünümü yoktur. Plutus dAppStore bu sorunları çözebilmelidir.

Duyuruya göre kullanıcılar, bir web tarayıcısı üzerinden Plutus dAppStore'a erişecek. Ürün müdürü Shruti Appiah, blogunda Cardano için bir "vitrin"den bahsediyor. dAppStore'a ek olarak, IOHK ayrıca Cardano'da merkezi olmayan üçüncü taraf uygulamaları için resmi bir sertifika programı sunuyor. Programın amacı, otomatik mantık kontrolleri, manuel akıllı sözleşme denetimleri ve resmi doğrulama yoluyla kullanıcılara kullandıkları dApp'lerin bütünlüğü hakkında güvenlik sağlamaktır.

Alonzo Hard Fork, DeFi kozmosunda gerçekten bir dönüm noktasını temsil ediyor.Bunun, uzun vadede tartışmasız Ethereum hakimiyetini değiştirip değiştirmeyeceğini göreceğiz. Ethereum gibi hesap tabanlı blok zincirleri, birden fazla kullanıcının varsayılan olarak aynı akıllı sözleşmelerle etkileşime girmesine izin verir. Cardano gibi devlet tabanlı veya EUTXO tabanlı ağlar, geliştiricilere bu konuda belirli zorluklar sunar. Biri “ eşzamanlılık sorunu”ndan, “ eşzamanlılık sorunu”ndan bahsediyor . Sorunun aşinalığı nedeniyle zaten birçok yerde çözüm aranıyor .

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek