Say Yenilenebilir Enerji, yeni iş ilişkisi kapsamında siparişlerini artırıyor

Say Yenilenebilir Enerji, rüzgar enerjisi endüstrisinde satış ve yatırım çalışmalarının devamı niteliğinde yeni bir iş ilişkisine imza attığını açıkladı.

Say Yenilenebilir Enerji, yeni iş ilişkisi kapsamında siparişlerini artırıyor

Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, rüzgar endüstrisi alanında küresel bir gruba onaylı tedarikçi olduğunu açıkladı. KAP'a yapılan açıklamada, GRI Renewable Industries tarafından onaylı tedarikçi olarak kabul edildiği aktarıldı.

Say Yenilenebilir Enerji, daha önce KAP'a rüzgar enerjisi endüstrisinde satış ve yatırım çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmekte olduklarını bildirmişti. Bu yeni ilişkinin bir sonucu olarak şirketin Türkiye'de yerleşik iştiraki olan Gesbey Enerji Türbini Kule Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.'den yaklaşık 60 bin euro tutarında bir deneme siparişi alındığını açıkladı.

Say Yenilenebilir Enerji'nin bu siparişi başarıyla teslim etmesiyle Gesbey Enerji'nin yeni bir ihale kapsamında dokuz rüzgar türbin kulesine karşılık yaklaşık 241 bin euro tutarında bir sipariş daha geçtiğini aktardı. Böylece şirketin, Türkiye pazarında ilişkili tarafı Ateş Wind Power'dan sonra ikinci bir düzenli rüzgar türbin kulesi imalatçısı müşterisi kazandığı değerlendirilmeye başlandı.

Açıklamaların geldiği sırada Say Yenilenebilir Enerji hisseleri (SAYAS) yüzde 0,19 oranında artışla 20,62 TL'den işlem görmeye başladı.

Şirket hisseleri 22 Eylül gününde 19,65 TL'ye kadar düşerek yaklaşık 6 ayın en düşük seviyesini kaydetmişti. Dünkü işlemlerde 20,9 TL'ye kadar yükselerek kayıplarının bir kısmını geri aldı. Dün kapanışı 20,6 TL'den gerçekleştiren hisseler, bugünkü işlemlere düşüşle başladı ve günün ilk yarısını kayıp-kazanç bölgesinde geçirdi.

Türkiye saatiyle 14.35 civarında ise beş dakikalık periyotta önce 19,98 TL'ye düşüp ardından 20,52 TL'ye kadar yükseldi. Daha sonra SAYAS kodlu hisseler 20,98 TL'ye kadar yükseldi. Hisselerin yukarı yönlü hareketini sürdürmesi durumunda 21,08 ve 21,53 TL düzeyleri direnç noktaları olarak yer alacak. Aşağı yönde ise 20,08 ve 19,53 TL düzeyleri destek noktaları olarak takip ediliyor.

Hisselerin fiyat performansı incelendiğinde ise haftalık bazda yüzde 7,54 oranında değer kaybettiği dikkat çekiyor. Aylık bazda yüzde 10,74 düşen hisseler yıllık periyotta yüzde 259,51 oranında değer kazandı.

SAYAS SAY REKLAMCILIK YAPI DEKORASYON PROJE TAAHHUT SAN. VE TIC. A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 83.2
Satış 83.4
Değişim -1.05%
Son Değer 83.2
En yüksek 86.8
En düşük 82.2
Haftalık Değişim -6.4643%
Aylık Değişim -3.2558%
Yıllık Değişim -3.7593%
Etiketler