Çin, Bitcoin yasağına rağmen neden madencilik endüstrisine hükmediyor

Çin, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için her zaman önemli bir pazar olmuştur, ancak bu şimdi değişti son durum nedir?

Çin, Bitcoin yasağına rağmen neden madencilik endüstrisine hükmediyor

Bitcoin and Co., uzun süredir Çin'in ayrılmaz bir parçası olmuştur. Çin kripto topluluğu uzun zamandır dünyanın en aktiflerinden biri. Çin hükümeti (CPC) tarafından alınan giderek daha kısıtlayıcı önlemlere rağmen, Çin, ABD'den sonra en büyük ikinci kripto para piyasasına sahip.

Çin, Bitcoin yasağına rağmen neden madencilik endüstrisine hükmediyor - Resim : 1

Kripto analiz şirketi Chainalysis'ten elde edilen veriler, yalnızca Ocak ve Temmuz 2021 arasında, 150 milyar ABD dolarının üzerinde kripto para birimlerinin Çin'e aktığını gösteriyor.

Ayrıca Çin, özellikle geçmişte Bitcoin madencilik sektörüne de hakim oldu. Zaman zaman, Orta Krallık'ın küresel Bitcoin hash oranının yaklaşık yüzde 65'inden sorumlu olduğu tahmin ediliyordu.

Bununla birlikte, Çin giderek bir kripto süper gücü statüsünü kaybediyor. Bunun nedeni, Çin hükümetinin kripto para ticaretini ve madencilik endüstrisini çökertmesidir.

Mayıs 2021'de hükümet yetkilileri kripto para birimlerinde madencilik ve ticarete son verme niyetlerini açıkladılar. Kısa bir süre sonra, birçok Çinli madencinin operasyonları durdurmak zorunda kalması nedeniyle küresel hash oranı düştü. Poolin, AntPool, F2Pool, BTC.top ve ViaBTC, esas olarak Çin merkezli olan ve Mayıs 2021'deki Bitcoin madenciliği yasağının bir sonucu olarak Bitcoin hash oranında keskin bir düşüşe neden olan madencilik havuzlarıdır.

Etiketler