Borsa İstanbul yeni haftaya düşüş ile başladı

Borsa İstanbul son zamanlarda rekorlara doymazken, BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününe düşüş ile başladı.

Borsa İstanbul son zamanlarda rekor üstüne rekor seviyeleri görürken, yüksek enflasyon ve resesyon arasında gidip gelinen bu süreçte fiyatlanmalar kendini bulmakta zorluk çekiyor. Çin tarafından huzursuzluk yaratan ekonomik endişelerle piyasalar haftaya olumsuz başladı. Geçen hafta açıklanan FED tutanaklarının da kafa karıştırmasıyla gözler bu hafta Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda. 

Borsa İstanbul haftaya olumsuz başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,8 seviyesinde gerilemeyle 3017,68 puandan başladı.

Gün açılışında BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışına kıyasla 2,53 puan ve 0,08 değer kaybı ile 3.017,68 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,64 seviyesinde değer kaybı yaşanırken, holding endeksinde yüzde 0,26 oranında düşüş gözlemlendi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,54 oranıyla iletişim olurken, en çok kaybettiren ise bankacılık olarak kaydedildi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı