Bitcoin'de şok düşüş!

Bitcoin mart ayını 48 bün dolar seviyesinde bitirerek oldukça ilgi görmüştü. Ancak nisan ayının ortalarına doğru gelinmesi ile kripto para piyasasının genelinde bir düşüş yaşandı. İşte detaylar...

Bitcoin haberlerinde şok gelişme!

Kripto para piyasaların yalancı etkinin başladığına dair sinyaller yavaş yavaş verildi. Zaman zaman ufak yükselme yaşayan kripto para birimleri bugün itibari ile sert bir düşüş yaşadı. Bu sert düşüşün ilk göstergesi ise Bitcoin’in tekrar 40 bin dolar seviyesine gerilemesi ile gerçekleşti. Bu düşüşün en büyük nedeni ise küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar olarak örnek gösteriliyor.

Ukrayna ve Rusya savaşı, FED tarafından alınan faiz kararının devam edilmesi gibi pek çok konuda bitcoin düşüşüne neden olabilir. Altın değerindeki sürekli artış ve ABD enflasyon oranının her ay yükselme durumu da yaşanan düşüş durumlarını beraberinde getiriyor. Enerji fiyatları ise her geöen gün fiyat artışına devam etmesi bu sürecin etkileri arasında yer alıyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş durgunlaşmış görünse bile sıcaklığını korumaya devam ediyor. Rus tarafının belirlediği bölgelere yoğun saldırıları gerçekleşirken askerlerini geri çekmeyişi de harekatın devamlılığı konusunda kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Yükselişin asıl nedeni neydi?

Ons altın fiyatları güçlenmeye devam ederken aynı oranda kripto para piyasası düşüş yaşıyor. Ons altındaki primlenme gram altına da pozitif yansıyarak fiyat artışına neden oluyor. Ons altın bugün %1 oranında primle 1964 dolar seviyesine kadar yükselmesine sebep oldu. Fed’in Mayıs ve Haziran ayında toplamda 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentisi artmaya devam etti. ABD’de yüksek seyreden enflasyonu düşürmek için sert faiz hareketlerine yönelen Fed, enflasyonu düşürene kadar faizi artışı devam ediyor.

 Lider Kripto Para birimi olan Bitcoin ise başlayan düşüş dalgası genele yayılmaya başlayarak devam etti. Bitcoin Mart ayının son günlerinde 40 bin dolar seviyelerinden 48 bin dolara kadar yükseliş gösterse bile, son dönemde tekrar 40 bin dolar seviyesine indi. Yaklaşık 10 günlük süre içinde Bitcoin tüm kazançlarını silerek yeniden 40 bin dolar seviyelerine düşüş yaşadığını belirtti. Çok kısa sürede %15’in üzerinde değer kaybına uğrayan Bitcoin şu sıralar %4 oranında düşüşle 41 bin 180 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi