Bitcoin 80 bin dolar olmak için yola çıktı! Ünlü analistten şaşırtan yorumlar

En çok merak edilen kripto para piyasası yeni hafta yükselişle başladı. Bitcoin hafta başlangıcında 22 bin doları aşarken; Ethereum bin 500 dolar sınırına yaklaşmış durumda.

Kripto paralar haftaya yükselişle başladı. Yukarı doğru ivme kazanan kripto para piyasasının bu yükselişi yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Kripto paralarda Kasım 2021'de tarihi zirvesi olan 69 bin dolar seviyesine ulaştıktan sonra ciddi bir düşüş yaşamış tam toparlanma dönemine girdikten sonra Luna ile başlayan iflas krizinin devamında  3AC ve Celcius etkilerinin ardından umutsuzluğa kapılan kripto para piyasası yükselişe geçti.

Piyasa bugün 14 Haziran'dan itibaren ilk defa 1 trilyon doların üstüne çıktı. Bitcoin, kısa bir sürede 22 bin doları aşarken, Ethereum bin 500 bin dolar sınırına dayanarak Haziran ayından bu yana ulaştığı en yüksek seviyesini gördü. 

Bitcoin 22 bin dolar seviyesine çıktı!

Kasım 2021'deki 69 bin dolarlık zirvesinden sonra yüzde 70'in üzerinde değer kaybeden Bitcoin, 20 bin doların altına gerilemişti.  18 bin dolar etrafında şekillenmeye çalışan ve bu bölgede desteği bırakmamak için elinden geleni yapan boğa yatırımcılar tüm kontrolü elinde toplamayı hedefledi. Ayrıca bu dönemde küçük yatırımcılardan da ciddi derecede alım geldiği gelen bilgiler arasında. Kripto paralarda büyük düşüş döneminde ana kripto para birimi BTC'den sonra piyasanın en büyüğü olan Ethereum ise 881 dolar seviyesine kadar gerilemişti.

Son 3 ayda Bitcoin yatırımcılarının satış eğiliminin yeniden azalış göstermeye başladığını bildiren Analiz yayın platformu Glassnode, sosyal medya hesabı Twitter hesabından Bitcoin alımlarının dolar bazında yüzde 80'nin en az  3 aydır hodl edildiğini paylaştı.

Bitcoin ve kripto para birimlerinde işlem yapan yatırımcıların birçoğu piyasaların düşmesi ile birlikte ya paralarını cüzdanlarından nakit olarak çevirdi ya da bu düşüşleri bir fırsat bilerek yeni alımlar gerçekleştirdi. Bunun ardından kripto piyasalarında durulma ve sakinlikle birlikte haber akışı yeniden piyasayı düzenlemeye başladı. Bu da yatırımcı risk iştahının artmasına görece daha güçlü işlemlere sebep oldu. Boğaların güç toplaması ile birlikte kripto piyasası 1 trilyon dolar hacmi aşarak uzun bir aradan sonra işlem yoğunluğunun artış gösterebildiğini gördü.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi