Binance'tan Fransa'ya büyük yatırım: 'Ay Görevi'

Binance, Fransa'da blok zincir ve kripto para sektörüne destek vermek için kuracağı inisiyatife 100 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor.

Kripto para alım satım borsası Binance, Fransa'da blok zincir ve kripto para sektörüne destek vermek amacıyla kuracağı inisiyatife 100 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor.

Kasım ayında açıklanan inisiyatif ile beraber Binance, Fransa'da bir Ar-Ge ofisi kuracak ve farklı kuluçka merkezleriyle yeni girişimler için işbirliği yapacak. Binance tarafından başlatılacak projenin adı 'Ay Görevi' olarak. 

Binance'ın Fransa Genel Müdürü David Princay, ''Yeni inisiyatifin amacı yeni bir ekosistem geliştirmek ve şu anda var olan ekosistemin büyümesine hız kazandırmak. Bunu tek başınıza yapamazsınız.'' ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre önce yapılan değerlemeyle değeri 1,5 milyar dolar olarak belirlenen Fransız kripto donanım firması Ledger de Ay Görevi projesinde olacak.

Binance'ın, regülasyonlardan ötürü 2021 yılında hükümetler ile çalkantılı bir ilişkisi vardı. Binance için işleri zora sokan kurumlar arasında İngiltere'nin finansal düzenleyici kuruluşları ve ABD'deki Emtia Vadelileri Ticaret Komisyonu vardı.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı