Binance, anında hisse tokenlerini geri çekiyor

Dünyanın en büyük Bitcoin borsası, tartışmalı hisse senedi tokenlerini piyasadan çekeceğini duyurdu.

16 Temmuz Cuma günü Binance, hemen geçerli olmak üzere artık herhangi bir hisse tokeni sunmayacağını duyurdu.

Bugün, ticari odağımızı diğer ürün tekliflerine kaydırmak için Binance .com'da hisse jetonlarına yönelik desteği sonlandıracağımızı duyuruyoruz . Şu andan itibaren geçerli olmak üzere, hisse jetonları artık Binance.com'da satın alınamayacak ve Binance.com 2021-10-14 19:55'ten sonra hisse jetonlarını artık desteklemeyecek.

Borsa kesin nedenler hakkında herhangi bir bilgi sağlamadı. Ancak, adımın uluslararası finansal piyasa düzenleyicilerine bir tavizi temsil ettiği varsayılıyor. Bunlar, Borsayı son birkaç hafta ve aylarda kendi içinde bir seçim yapmaya götürdü. Özellikle hisse senedi tokenleri, finansal piyasa bekçileri için alarm zillerini çalıyor. Bu konuda yakın zamanda uyarı sözleri, tasarruf sahiplerine Binance'in menkul kıymetler olarak sınıflandırdığı hisse senedi tokenlerini İtalyan pazarında sunmaya yetkili olmadığına işaret eden İtalyan borsa düzenleyicisinden geldi. Alman Federal Mali Denetleme Kurumu daha önce benzer bir uyarı yayınlamıştı.

Avrupa özel rotası: Hisse senedi belirteçleri Binance'den CM-Equity'ye geçiyor
Hisse senedi belirteçleri, bir hissenin fiyatını izleyen sentetik varlıklardır. Dijital olarak menkul kıymetleştirilmiş menkul kıymetler olan güvenlik belirteçleri ile karıştırılmamalıdırlar. Bununla birlikte, hisse senetleri karşılık gelen pay ile 1: 1 oranında kapsanmaktadır. Tüccarlar hisse senetlerini birbirleriyle değil, Alman varlık yöneticisi CM-Equity AG ile takas ediyor. Binance duyurusunun gösterdiği gibi, Münih merkezli şirket şimdi Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre'den yatırımcıların hisse senedi tokenlerini alıp satabileceği bir platform inşa ediyor. Binance'in aksine, Münih merkezli şirket tamamen BaFin düzenlemelidir.

Yeni portal iki ila dört hafta içinde, ancak en geç 15 Ekim'de açılacak. Kullanıcılar, hisse senedi tokenlerini Binance'den CM-Equity'ye geçirirken yeni bir KYC sürecinden geçmek zorunda.

BirBorsa / Cem Arslan

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek