BofA, vadeli Bitcoin işlemlerine başlıyor

Bank of America, belirli müşterilerine Bitcoin’de vadeli işlem hizmeti vermeyi onayladı. Bankanın geçen haftalarda yeni bir kripto para araştırma ekibi kurmuş olduğu ve başına Alkesh Shah'ın geçeceği söylenmişti.

BofA, vadeli Bitcoin işlemlerine başlıyor

CoinDesk’in haberine göre, Bank of America belirli müşterilerine Bitcoin’de vadeli işlem hizmeti vermeyi onaylarken birkaç müşterinin halihazırda işlem gerçekleştirmiş olabileceği de belirtiliyor ancak işlemlerin ne zaman başladığına veya başlayacağına dair tam tarih bilinmiyor.

BofA'nın Temmuz ayı başında kripto para piyasasını ele almak için yeni bir pazar araştırması ekibi kurmuş olduğu ve ekibi 2013 senesinde bankaya katılan Alkesh Shah’ın yöneteceği söylenmişti.

Bank of America global araştırma başkanı Candace Browning, konu ile alakalı olarak “Kripto para birimleri ve dijital varlıklar, en hızlı büyüyen değişen teknoloji ekosistemlerinden birini oluşturuyor. Güçlü sanayi araştırma ekibimiz, pazar lideri global ödeme platformumuz ve blockchain uzmanlığımız sayesinde düşünce liderliği sağlamak amacıyla benzeri olmayan bir konumdayız” ifadelerini kullanmıştı.

Blockchain ile alakalı çok sayıda patenti var
BofA’nın bu hamlesi bankaların son dönemde kripto alanına artan ilgisiyle beraber geliyor. Goldman Sachs ve Citigroup, geride bıraktığımız aylarda zengin özel servet müşterilerine yönelik Bitcoin açma girişimlerini duyurmuşlardı.

Bununla beraber bir dizi kripto para birimi firması kamu piyasalarına giriyor ve bu da sektördeki firmaları kapsayan araştırma talebini nihayetinde artıracak. Bank of America, önceden Paxos’un blockchain ödeme platformuna bağlı olduğu için kripto para birimi alanına yeni sayılmaz. Ayrıca bankanın blockchain ile alakalı düzinelerce kendi patenti de bulunuyor.

Alış 61072.46
Satış 61072.47
Değişim 0%
Son Değer 61072.46
En yüksek 63606.14
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler