Avrupa'daki enflasyon olumlamaları giderek artıyor

Euro Bölgesi'nde enflasyonun artış göstermesi ama Amerika'da olduğu kadar yukarı gitmemesi bekleniyor.

Capital Economics'in Avrupa kıdemli ekonomisti Jack Allen-Reynolds, Euro Bölgesi'nde enflasyonun senenin ikinci yarısında daha da yükselmesini beklediklerini, fakat enflasyonun  Amerika'da görülen yüzde 5 civarına yaklaşmayacağını öngördüklerini açıkladı.

Reynold, Avrupa'da enflasyonun 2022 senesinde keskin bir biçimde düşmeden önce yüzde 3 civarına yükselmesinin hâlâ ihtimalle çerçevesinde olduğunu da belirtti.

Avrupa ile Amerika'nın enflasyonda bu kadar ayrışmalarının sebebi olarak Euro Bölgesi'nde hane halkı harcamalarının Amerika'da olduğu kadar kuvvetli olmamasını gösteren Reynolds, Amerika'da pandeminin başından beri uygulanmakta olan cesur mali teşvikler hane halkı tasarruflarında sağlamış olduğu büyük artış sağlarken Euro Bölgesi'nde gelirlerin düştüğüne ve tasarruflarında artışın daha küçük kaldığına dikkat çekti.

Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu