Arz kısıntısı küresel ekonomik büyümeyi yavaşlattı

Fitch, arz kısıntıları sebebiyle küresel ekonomik büyümenin bu yılın üçüncü çeyreğinde beklenenden zayıf olduğunu açıkladı.

Fitch, arz kısıntıları sebebiyle küresel ekonomik büyümenin bu yılın üçüncü çeyreğinde beklenenden zayıf olduğunu açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, yarı iletken probleminin ABD ve Almanya'da otomobil üretiminde büyük düşüşlere sebep olduğu aktarıldı.

Tüketici ve üretici fiyatlarının yükselen emtia fiyatlarıyla küresel mal piyasasındaki tedarik zinciri dar boğazlarının etkisiyle yükselmeyi sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, arz kısıntıları sebebiyle küresel gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) artışının üçüncü çeyrekte tahmin edilenden az olduğu belirtildi.

Açıklamada, tüketici ve üretici enflasyonlarının son aylarda genellikle arttığı kaydedilerek, bu durumun Rusya, Kore, Meksika, Polonya ve Brezilya dahil pek çok yükselen piyasa ekonomisi merkez bankasını faiz oranlarını artırmaya sevk ettiği kaydedildi.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek