Akdeniz Yatırım Holding hisseleri brüt takasa alındı

Borsa İstanbul, Akdeniz Yatırım Holding hisselerinde 15 gün süreyle brüt takas uygulaması cezası uygulanacağını açıkladı.

Borsa İstanbul yönetimi, volatil seyreden Akdeniz Yatırım Holding (#AKYHO) hisselerinde tedbir uygulanmasına karar verdi.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKYHO paylarında 08/09/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/09/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulaması yapılacak.

BİST'in açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek SPK, Koton Halka Arzını Onayladı ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi