Aile Bakanlığı destek ödemeleri başladı. Aile destek paketi başvuruları nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Programı için başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, aile destek programı başvuruları nasıl yapılır? Aile destek programına kimler başvuru yapabilir? Gelir seviye tespiti nasıl yapılır? İşte detaylar…


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşları desteklemek amacıyla nakdi yardım yapılmaya devam ediyor. Pandemi dönemi ile birlikte sosyal destek programlarının sayısı 49’a kadar yükseltildi. Gıda yardımı, kira yardımı, eğitim ve kırtasiye desteği ve nakdi destek en çok başvurunun yapıldığı sosyal paketler arasında bulunuyor. 3294 sayılı kanun hükmünde kurulmuş olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile dar gelirli vatandaşlara nakdi yardım veriliyor. 450 ile 600 TL arasında değişen yardım aylık olarak ödeniyor. 


Aile destek paketi başvuru şartları


Aile destek paketi başvuru işlemleri e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İl Müdürlükleri ve ilçe Kaymakamlıkları üzerinden başvuruda bulunma imkanı sunulmaktadır. E-devlet sistemine T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra ilgili bakanlığın sosyal paket programları için başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Aile destek paketine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve mavi kart sahipleri başvuru yapabilir. Bireysel yardım kapsamında yer almadığı için hane halkının mesleki durumları ve sigortalılık halleri de dikkate alınır. Hane içerisinde memur statüsünde çalışan bir kişinin bulunmaması gerekmektedir. Aile destek paketine 18 yaşından küçük bireyler başvuru yapabilir. Cezaevinde tutuklu olunmaması, öğrenci yurdunda kalınmaması gibi şartlar aranmaktadır. Aynı şekilde hane içerisinde asker ve polis statüsünde bulunan bir kişinin yer almaması da gerekmektedir. Aile destek paketinin amacı dar gelirli vatandaşlara sağlanan 12 aylık sabit gelirdir.


Aile destek paketi aylık nakdi tutarı ne kadar?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dernekler aracılığı ile verilen aylık nakdi tutar, hane halkının gelir düzeyine göre değişmektedir. En düşük 450 TL en fazla ise 600 TL nakdi yardım yapılır. Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre aile destek paketi nakdi tutarı belirlenmektedir. Buna göre hane içerisindeki kişi başı gelirin 450 TL ve altında olması halinde 600 TL, kişi başı gelirin 450 ila 911 TL arasında olması halinde 500 TL ve 911 ila 1377 TL arasında kişi başı gelir olması durumunda ise 450 TL ödeme yapılır. Gelir seviye tespiti yapılırken asgari ücretin 3/1 oranı baz alınmaktadır. Aile destek paketi ödemeleri T.C. kimlik numarasına göre yapılmaktadır.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi