Her eve 1410 TL verilecek! PTT’den hemen paranızı alabilirsiniz

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından yardım verilmeye devam ediliyor. Özellikle dar gelirli ailelere fatura yardımı yapılmaktadır. Her eve 1410 TL verilecek!

Her eve 1410 TL verilecek! PTT’den hemen paranızı alabilirsiniz

Son zamanlarda doğalgaz ve elektrik faturalarına gelen zamlardan sonra ihtiyaç sahipleri faturalarını ödemekte zorlanmaktadır. Hal böyle olunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından yardım verilmektedir. Verilen yardımlardan biri de fatura yardımı olmaktadır. Devlet fatura yardımı olarak toplamda 1410 TL’ye kadar ödeme yapmaktadır. Yapılan ödemeler her eve yapılmaktadır.

Elektrik ve doğalgaz faturalarına gelen zamlar hemen herkesi mağdur etmektedir. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlar dar gelirli vatandaşlar faturalarını ödemekte zorlandıkları için devlet tarafından fatura desteği ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Devlet tarafından yapılan fatura yardımı belirli şartlar kapsamında ailedeki kişi sayısına göre farklılık göstermektedir. Devlet tarafından verilen destekten faydalanmak için PTT’ye giderek kimlik belgeniz ve elektrik faturanızı göstermeniz yeterli olacaktır.

Evdeki kişi sayısına göre ödeme değişiyor!

Devlet tarafından verilen elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından da elektrik faturası desteği araştırılmaktadır. Evde yaşayan kişi sayısına göre değişiklik gösteren fatura yardımı 130 TL ile 260 TL arasında değişiyor. Elektrik faturası desteği 1-2 kişilik aileye 130 TL, 3 kişilik aileye 173 TL, 4 kişilik aileye 216 TL, 5 ve daha fazla kişilik aileye 260 TL ödeme yapılmaktadır.

Doğalgaz ve elektrik desteği

Elektrik yardımının yanı sıra doğalgaz yardımı da verilmektedir. Geçen yıl başlatılan doğalgaz desteği ödemeleri bu yıl da verilecek. Doğalgaz yardımı başvurusu yapabilmek için hane içerisinde yaşayan kişi başına düşen gelirin maksimum 1833 TL olması gerekiyor. Doğalgaz fatura desteğine başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Önceden bu destek kapsamında yer almayan kiracılar bu yıl destekten faydalanabilecek. Bu kapsamda başvuru şartlarını karşılayan ev sahibi veya kiracılar doğalgaz desteğinden faydalanabilecek. Doğalgaz desteği hane başına iki taksitle verilmekle beraber 450 TL ile 1150 TL arasında farklılık göstermektedir.