ABD borsaları açıldı; vadelilerde seyir ne yönde?

ABD borsaları, bankaların tahmin edilenden iyi gelen sonuçların ardından güne pozitif seyirle başladı.

ABD borsalarında endeksler, ABD'de bankaların beklenenden iyi gelen finansal sonuçlarından sonra güne yükselişle başladı.

Dow Jones endeksi, yüzde 1,19 yükselişle 34.787,99 puandan,

S&P 500 endeksi yüzde 0,98 artarak 4.406,70 puandan,

Nasdaq endeksi yüzde 1,01 primle 14.719,5 puandan işlem görüyor.

Endeksler, enflasyonist kaygıların yerini güçlü bilançolara bırakmasıyla açılışta yükseliş gösterdi.

ABD'de yılın üçüncü çeyreğine yönelik şirket bilançoları açıklanmaya başlarken, ülkenin büyük bankaları bu dönemde net kârlarının arttığını açıkladı.

BofA'nın yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarak 7,7 milyar dolara yükselirken, Citigroup'un kârı yüzde 48 artışla 4,6 milyar dolara ulaştı. Wells Fargo'nun net kârı aynı dönemde yüzde 59 artarak 5,1 milyar dolara, Morgan Stanley'nin net kârı ise yüzde 37 yükselişle 3,7 milyar dolara çıktı.

ABD'de bugün açıklanan veriler de piyasalardaki yukarı yönlü harekete destek verdi. Ülkede ilk defa işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, Kovid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana ilk kez 300 binin altına düştü. İlk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 9 Ekim haftasında önceki haftaya göre 36 bin azalışla 293 bine geriledi.

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi de (ÜFE) eylül ayında aylık bazda yüzde 0,4 yükselişle piyasa beklentilerinin altında artış gösterdi. Aynı dönemde ÜFE, yıllık bazda ise yüzde 8,6 ile 2010 yılının kasım ayından bu yana en yüksek artışı kaydetti.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi