ABD borsaları açıldı; endekslerde seyir ne yönde?

ABD borsaları Cuma günkü işlemlere hafif artışla başladı.

ABD borsalarında endeksler, haftanın son işlem gününe hafif yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,12 artarak 34.795,56 puandan,

S&P 500 endeksi yüzde 0,26 artışla 4.411,12 puandan,

Nasdaq endeksi yüzde 0,30 yükselerek 14.698,4 puandan işlem görüyor.

ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan istihdam verilerine rağmen borç limiti konusunda varılan anlaşmanın yarattığı olumlu havanın da etkisiyle endeksler hafif yükseliş kaydetti.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre tarım harici sektörlerde istihdam, eylül ayında 194 bin kişi arttı. Piyasa beklentilerinin çok altında kalan tarım dışı istihdam verisinin bu dönemde 500 bin kişi artacağı tahmin ediliyordu.

Ülkede işsizlik oranı ise eylül ayında yüzde 5,2'den yüzde 4,8'e düştü. Bu dönemde beklenenden fazla düşüş gösteren işsizlik oranı 2020 yılının mart ayından beri görülen en düşük düzeye geldi.

ABD'de faiz artırım beklentileri tarım dışı istihdam verileri ile değişmedi

ABD'de tarım dışı istihdam verisinin 500 bin beklenirken 194 bin gelmesi, dolarda düşüşe, altında ise yükselişe yol açmıştı. Faiz beklentilerindeyse önemli bir hareket yaşanmadı.

Fed fonları ABD'de 2022 yılının kasım ayından itibaren faiz artırımı ihtimalini yüzde 94, aralık ayı itibarıyla faiz artırımı ihtimalini ise yüzde 100 fiyatlıyor. Fiyatlamalar veri öncesinde de hemen hemen aynıydı.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi