Yerli otomobil TOGG seri üretime ne zaman geçiyor?

2020 yılında atılan Togg tesisinde seri üretime ne zaman geçileceği merak ediliyor. Togg'un planları işleyecek mi? Belirtilen tarihte üretime başlanacak mı?

Türkiye’nin son dönem içersinde büyük bir heyecanla beklediği yerli otomobil markası Togg için resmen geri sayım bitmek üzere. Tam iki yıl öncesinde temeli atılmış olan Gemlik tesisinde, bu yıl son çeyreğinde seri üretime geçilmesi planlanıyordu. Planların aksine Togg deneme üretimi için hazırlıklar yapmaya başladı.
 
Heyecanla beklenen Togg’un  yeniliğe yolculuk hedefli doğuştan sürdürülebilir projesi için Gemlik tesisinde çalışmalar sürüyordu. İnşaatın başlamasından bu yana iki yıl geçti. Planlar doğrultusunda ise deneme üretimi için geri sayım resmen başlatıldı. Boya, gövde ve montaj istasyonlarındaki parçaların provalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduğu tesiste deneme üretimi hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.
 

Yılın son çeyreği içersinde seri üretime geçileceği konuşuluyor

Stil Tasarım Merkezi, AR-GE Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Kullanıcı Deneyim Parkı, Strateji ve Yönetim Merkezini de içerisinde barındıracak olan Gemlik tesisi bu yılın son çeyreği kapsamında seri üretime hazır bir şekilde çalışmaya başlayacak. 


İlk etapta C - Suv pazarına çıkacak 

Burada geliştirilen araçlar Avrupa normlarında teknik yeterlilik testlerinin hepsinden geçmesinin ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentinde yer alan doğuştan elektrikli olan SUV pazara çıkabilecek. Hemen ardından ise yine c segmentinde yer alan Hatchback ve Sedan modelleri üretim için sıraya girecek. Takip edilen yıllarda ise C-MPV ve B-SUV’un da aileye katılması ile aynı DNA’yı taşıyan ve toplamda 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030 yılına kadar yalnızca tek bir platform üzerinden 5 farklı model üretimi ile toplam 1 milyon adette aracın üretimini sağlamayı hedefliyor.


Temelleri 2020’de atılmıştı!

Yeni bir pazarın ortamınu hazırlayan Togg’un Gemlik tesisinin temeli 18 Temmuz 2020 tarihinde atıldı. Tesisin üst yapı çalışmaları ise Ocak 2021 tarihinde başlatıldı. Gemlik tesisinin zeminin güçlendirilmesi için toplamda 44 bin adet beton kolon üretilerek kullanıldı. 493 bin metreküp yapısal dolgu ve 536 bin metreküp kazı çalışması yapıldı. Tesisin inşaatında ise toplamda 325 bin metreküp beton ve 34 bin ton demir kullanıldı. 33 bin ton çelik kolon kullanılırken 230 bin metre² yatırım yapıldı.  

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi?