Yatırımcılar Türk varlıklarına güvenebilecek mi?

MUFG'ye göre yatırımcıların lira ve Türk varlıklarına güveninin geri kazanılması daha zor olacak.

MUFG analistleri, Türk Lirası ve Türk varlıklarına yaktırımcı güveninin geri kazanılmasının daha zor olacağını savundular.

MUFG yayınladığı raporda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB Başkanı Ağbal'ı görevden almasının faiz indirimi getireceğinin öngörülmesinin etkisi ile Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek faizin enflasyonun nedeni olduğu yönündeki ortodoks olmayan görüşünü paylaşan yeni TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Bloomberg'e yaptığı piyasaların Nisan ayındaki PPK toplantısında faiz indirileceği önyargısını doğru bulmadığı yönündeki güven verici, rahatlatıcı açıklamasına rağmen, politika yapıcıların  yatırımcıların lira ve Türk varlıklarına güvenini geri kazanmaları şu anda çok daha zor olacak" diye konuştu.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi