Vatandaşlara uyarı geldi! Eğer kara listede isminiz var ise bu bankalardan kredi çekebilirsiniz

Geçtiğimiz günlerde ismi kara listede yer alan banka müşterileri için yapılmakta olan yeni bir düzenleme meydana geldi. Eğer vatandaşların ismi kara listedeyse ve kredi çekmeyi talep ediyorlarsa artık endişelenmelerine hiç gerek yok!

Kara listede yer alan banka müşterileri için bazı bankalar yer almakta. Maddi yetersizliklerden dolayı kredi .ekmeyi planlayan vatandaşlara oldukça güzel bir haber geldi. Artık belirli bankalardan kredi çekme hakkına sahip olacaksınız. Bunun yanı sıra kredi notunuz düşük olsa bile yine aynı şekilde kredi çekebilme hakkı tarafınıza sunulacaktır.
 
Kredi ödemeleri aşamasında meydana gelen ödeme geciktirme sorunları ne yazık ki bankalar tarafından sizlerin isminin kara listeye yazılmasına sebep olmaktadır. Kara listeye eklenilen müşteriler ne yazık ki borçlarını tamamı ile ödeyene kadar hiçbir şekilde borç alamazlar. Bunun yanı sıra kredi notunun düşük olması demek aynı zamanda  bankaların size kredi vermesine sıcak bakmaması anlamına geliyor.

Dikkat  kredi notunuzu arttırabilme imkanınız var

Kredi notu özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki   kredi kartlarının düzenli olarak kullanılması halinde artış göstermekte. Ödemelerinizi düzenli olarak yaptığınız taktirde kredi notunun artış göstermesi adeta gözle görülebilir nitelikte. Bunun yanı sıra borcunuz geliriniz ile birlikte doğru orantıda olmalıdır. 


Vatandaşlar eğer kredi notu hesaplarında herhangi bir sorun ile karşı karşıya kaldıysa mutlaka  ilgili bankaya müracaat etmeli. Bunun yanı sıra sık sık kredi çeken kişiler kredi notunu arttırmak yerine düşürmekte . Kredi notunuzun rutin olarak kontrolünü sağlamalısınız.  Bunun dışında vatandaşlar kredi notunu yükseltmek istiyorsa güvenilir olmayan kişilere kesinlikle kefil olmamaya dikkat etmeli.
 
Vatandaşlara uyarı geldi. Kredi kara liste sorgulama işlemlerini nasıl sorgulayabiliriz?
Kredi çekmek isteyenlere, maddi durumu iyi olmayan kişilere geçtiğimiz günlerde oldukça güzel bir haber verildi. Alınan haberlere göre Krediye dair kara liste sorgulama işlemleri kredi sicili ve  kredi sicil kaydı işlemleri Merkez Bankası tarafından denetlenip kontrol edilmekte. Kara liste işlemlerinizi bu kurum ve kuruluşlara bağlı olarak çalışmalarını yürütüyor. 

Kişiler kara listede olduklarını nasıl öğrenebiliyor?

Vatandaşlar alınan haberlere göre kara listede olduğunu öğrenmek için www.findeks.com sitesini ziyaret etmelidirler. Findeks.com sitesi platformu üzerinden risk raporu talebinde bulunmalıdırlar.

Bunun yanı sıra herhangi bir kredi ya da kredi kartı borcunuz var ise ve borçlarınızı hala kapattırmamışsanız kredi  notunuzda düşüşler meydana gelmişse  kara listede adınızın yer alması son derece kaçınılmaz bir durum olarak karşınıza çıkmaktadır. Kara listede olduğunu zaman ilgili banka tarafından  adınıza yasal süreç takip işlemleri başlatır.

Vatandaşlar meraklandı! Kara listeden ismimiz nasıl silinir?

Geçtiğimiz günlerde maddi durumu yetersizlik gösteren ve  kara listeye adı düşen vatandaşlara tekrar kredi çekebilmek amacı ile oldukça sevindiren bir haber verildi. Alınan haberlere göre eğer kredi ya da kredi kartı borcunuzu zamanında ödememişseniz kısa bir süre sonra bilindiği bu durum fark edilerek adınız kara listeye alınıyor. Kara listeden adınızı sildirmek için yapmanız gereken tek işlem borcunuzun tamamen kapatılmasını  sağlamak. Eğer borcunuzu tam olarak öderseniz isminiz kara listeden tamamı ile silinir.
 

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?