Uzman isim açıkladı: Doğalgaza büyük indirim!

Tüm dünya genelinde yaşanan enerji krizi ve maliyetler sebebiyle geçtiğimiz günlerde doğalgaza zam gelmişti. Uzman isim tarafından müjde geldi. Doğalgaza büyük indirim!

Tüm dünya genelinde yaşanan küresel durgunluk sebebiyle enerji fiyatlarında gerileme yaşandı. Yaşanan bu gerileme de önümüzdeki günlerde doğalgaza indirim olarak yansıyabileceği uzman isim tarafından açıklandı. Konuyla ilgili Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk açıklama yaptı.

Havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber vatandaşlar soğuk havayı düşünmek yerine faturaları düşünmeye başladı. Özellikle son zamanlarda gelen zamlar sebebiyle herkesin cebi daha kış gelmeden yanmaya başladı bile. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışlar herkesi olumsuz olarak etkilediğinden dolayı herkes kış aylarında nasıl fatura ödeyeceğini araştırmaya başladı. Konuyla ilgili Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk açıklama yaptı. Doğalgazda düşüş olacağına değinen Ali Arif Aktürk tarafından yapılan açıklama yüzleri güldürmeye yetti.

Doğalgaza indirim gelebilir!

Uzun süredir Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş hali dünya genelinde büyük krizlere yol açmaktadır. Özellikle Avrupa ülkelerini etkileyen bu savaş, kış aylarında da tasarruf yapılması gerektiğine değinildi. Rusya ile Türkiye arasında ilişkilerin iyi olması elbette Türkiye’yi etkilemektedir. Eğer Türkiye ile Rusya arasında da bir sorun olmuş olsa doğalgaz sıkıntısı bizde yaşardık. Sıkıntı olmadığından ötürü Türkiye kendi doğalgaz rezervlerini koruyabilmiştir. Her ne kadar rezervler korunsa da doğalgaza zam gelmek kaçınılmaz oluyor. Konuyla ilgili Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk tarafından açıklama yapıldı.

Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk tarafından yapılan açıklamada:

“Böyle giderse 1 Ocak'ta BOTAŞ'ın alım fiyatlarında büyük bir düşüş olacak. Hükümet eğer dolar kurunu da tutabilirse sanayi ve elektrikteki gaz fiyatlarında büyük bir indirim yapabilir" denildi.

Elektrik faturaları düşecek!

Geçtiğimiz ay doğalgaz faturalarıyla beraber elektrik faturalarına da zam gelmişti. Gelen zamlar sebebiyle özellikle vatandaş tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde zam gelmeden önce 180 TL olan fatura gelen zamla beraber 300 TL civarına çıktı. Elektriğe zam gelmesi de herkes tarafından beklenmektedir. Ali Arif Aktürk tarafından yapılan açıklamada Mart 2023 de elektrik faturalarında da bir düşüş yaşanacağına değinildi. Ali Arif Aktürk tarafından:

"Elektrik faturalarında indirim olursa eğer tüm alanlarda olur. Bu alanlar konut, sanayi ve ticarethane olarak bilinmektedir” denildi.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek