Tesla Bitcoin satışlarına devam edecek mi?

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, elindeki Bitcoin'in yüzde 75'ini sattı. Tesla'nın 2022 yılının gelir seviyesi geçtiğimiz yıla göre yüzde 42 artarak 16,9 milyar dolara yükseldi.

Tesla 2022'nin ikinci çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, Tesla'nın geliri bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artarak 16,9 milyar dolara ulaştı. Şirket, geçen yılın ikinci çeyreğinde 11,0 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

Gelirinin ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine göre yüzde 10 almasıyla gözleri üzerine çeken Tesla, ilk çeyrekte 18,8 milyar dolarlık gelir açıklamıştı.

Tesla elinden ne kadar Bitcoin çıkardı?

Tesla, elindeki Bitcoin'in 4'te 3'ünü 936 milyon dolar karşılığında nakde çevirdiğini duyurdu. Nakit akışında hızlanma ve kripto paralarda yaşanan ciddi değer  kaybından daha az etkilenmek için çok düşük maliyetlerden sahip olduğu Bitcoin'lerini sattığını duyurdu.

Bitcoin'e olan ilgi azalıyor mu?

Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, yaptığı bu satışın, Bitcoin hakkında verilmiş bir karar olarak algılanmaması gerektiğine ve şirketin nakit pozisyonunun maksimize edilmesiyle ilgi olduğunu açıkladı.

Elektrikli otomobil üreticisinin net karı da bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62 artarak 2,6 milyar dolara çıktı. Tesla'nın net karı 2021'in ikinci çeyreğinde 1,6 milyar dolar olmuştu. Şirketin kar artış hızında bir yavaşlama görüldü. Tesla'nın net karı yılın ikici çeyreğinde, ilk çeyreğine göre yaklaşık yüzde 30 azaldı. Tesla bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolar seviyesini görmüştü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılın ikinci çeyreğinin büyük bir bölümünde sınırlı üretim ve Şanghay'daki kampanyalar dahil olmak üzere belirli zorluklarla karşılaşmasına rağmen ilerleme kaydettiği görülmekte. Tesla, nisan-haziran döneminde küresel çapta 254 bin 695 aracın ise teslimatını gerçekleştirdi.

Ezgi Aydın/BirBorsa

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı