Temettü takvimi açıklandı, hangi hisseler temettü verecek?

Borsa İstanbul'da kârlılığı yüksek ve temettü vermesi beklenen şirketlerinin temettü takvimi açıklandı.

Temettü Nedir?

Temettü ya da diğer adı ile kâr payı dağıtımı; bir firmanın elde etmiş olduğu dönemlik kârdan miktarından nakit veya hisse senedi olarak şirket ortaklarına pay vermesidir. Önemli bir ortaklık hakkı olan temettü, işletmedeki her bir ortağın sahibi olduğu hisse senedi miktarına göre bir pay verilmesi manasını taşır.

Temettü oranları, şirketlerin yılsonu bilançolarına bağlı şekilde belirlendiği için yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilen veriler arasındadır. Bir şirketin senelik net dönem kârı, o şirketin yatırımcılarına ödeyeceği kâr payının belirlenmesini sağlar.

Bu ay ve gelecek ayın tamamında temettü vermesi beklenen hisseler hangileri?

Vestel ana şirketi ve iştiraki şirketi olarak temettü verimliliği en yüksek 2 şirket oluyor arkalarından ise TCELL ve Mavi Giyim geliyor. 

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Hasar Maliyet Endeksi Sigorta Poliçelerini Etkiliyor Borsa İstanbul Tarihindeki Rekoru Kırdı: Günün İlk Yarısında Zirve Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Eğilimi: Standard Chartered Uyarıları